Prośba o ocenę AUDI A4 B6

28 Paź 2013, 12:12

Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz takun ale dobre audi a6 z dobrym wyposażeniem z przyjemnym silnikiem i z instalacją LPG można już za 16 tysięcy śmiało kupić nie mówię tu o silnikach 2.5 tdi gdzie za 16 tyś kupisz nawet z napędem quattro <ale tego silnika nie polecam> 1.9 tdi troche droższe, ja za swoje 5 lat temu dałem 16 do opłat. Co do blachy to zapytaj kogo chcesz że audi przoduje w jej wytrzymałości na korozję do dawien dawna i nie słyszałem żeby saab miał lepszą blachę, jak również estetyką i dbałością o szczegóły starsze audi bardzo wyprzedza konkurencję!! tak dużo części od opla pasuje do saaba bo jest to praktycznie ten sam samochód a mając wcześniej ople a teraz audi mam bardzo dobre porównanie tych dwóch marek, gdzie w audi każda nawet najmniejsza śrubka odkręca sie bez najmniejszych problemów a w oplu hmmmm albo urwiesz albo obrobisz:/
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
0

28 Paź 2013, 12:41

Mówisz o Audi ale kolega prosił o auto nie starsze niż 10 lat :)

A taki samochód za 16 tyś to nawet nie chce mi się sprawdzać ogłoszeń bo nawet jeżeli takie oferty się znajdą to ja bym je omijał szerokim łukiem (wiadomo dlaczego)

Co do Blach, to Szwedzkie są lepsze na 100% , Saab vs Opel zdecydowanie Saab, Volvo vs Audi, zdecydowanie Volvo :)
takun
Początkujący

Auto: Audi B4
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1992
0

28 Paź 2013, 12:50

Czytałem każdy post jeszcze raz ale nigdzie sie nie doczytałem że to auto ma mieć max 10 lat:/ może nie umiem czytać:D
Proszę o opinie na temat tego auta:
[link do Otomoto wygasł]
Najbardziej zastanawia mnie ta niska cena i przebieg... Aha i jak jest ze spalaniem w tych silnikach?

Generalnie szukam auta bardziej na trasę niż na miasto, ale rocznie jest to ok. 10 tys km więc zabawa w LPG lub diesla chyba nie ma sensu. Tylko sedan wchodzi w grę. Oprócz opinii na temat tego autka, wszelkie inne oferty mile widziane :)

Nic tu takiego nie pisze, tym bardziej że auto z linku ma tych latek 12:P. A co do wyboru audi czy volvo to o gustach sie nie dyskutuje:P
przemek217
Awatar użytkownika

0

28 Paź 2013, 12:56

Zorpak napisał(a):Budżet w okolicach 16-17 tys. A4 B6 podoba mi się, ale doszedłem do wniosku że to chyba za mały budżet :(
Alternatywne opcje:
- VW Bora,
- Honda Accord,
- Mazda 6 (jej ceny poszły w dół ostatnio, ponoć rdza ją lubi także nie wiem...),
- Seat Toledo,
- Opel Vectra C,
- Toyota Avensis.

Szukam benzyny 1.6 - 2.0, chciałbym aby nie było starsze niż 10 - 11 lat.

Pogrubiłem wypowiedzi autora
takun
Początkujący

Auto: Audi B4
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1992
1

01 Lis 2013, 10:59

Nie było mnie kilka dni, bo byłem na wyjeździe studyjnym odcięty od internetu, ale widzę że temat żyje. Powoli zaczynają mnie przekonywać ludzie mówiący, że za 17 tys. nie kupię tej B6 w dobrym stanie...
Dzisiaj znalazłem to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Zorpak
Nowicjusz

Auto: Daewoo Lanos
1

01 Lis 2013, 11:56

Oki takun zwracam honor:) jednak nie umiem czytać:D a co do Bory dobre auto duży + w porównaniu do A4 to stalowe proste zawieszenie dużo niższy koszt naprawy:D
przemek217
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...

03 Lis 2013, 22:55

Dalsza dyskusja w temacie dotyczy innej marki samochodu i została przeniesiona na prośbę autora do tematu jaki-silnik-do-vw-bora-wybrac-vt69387.htm
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016