Za 16-17 tys to zapomnij w ogóle o Audi , ja mając 20 tyś nie myślę o a3 bo normalnego samochodu nikt Ci nie sprzeda, trzeba przynajmniej za 22-23 tys
Co do turbiny to turbina jest i w dieslu i owszem jej regeneracja jest droga i lepiej bez niej - jeżeli bierzesz pod uwagę koszt ewentualnych napraw.
jednak jeżeli chcesz samochód z turbiną to moim zdaniem super wybór w tej cenie, chyba najlepszy byłoby poszukanie czegoś w Saabach, są to samochody bardzo wysokiej jakości , blachy lepsze od niemieckich, a silniki turbinowe to legenda europejskiej motoryzacji.
Do Saabów pasują też części zamienne od Opla więc w eksploatacji będzie bajecznie tani.
Ogólnie same superlatywy , ja bym brał jakby mi turbina nie przeszkadzała, po za tym ten samochód za tą cenę kupiłbyś i zostałoby ci jeszcze na ewentualnie zregenerowanie turbiny.
Jak chcesz zwykły mniejszy samochód mega praktyczny to w tej cenie Honda jazz / jakość,/ bezawaryjność/ rozrząd łańcuchowy/ spalanie 5/100 BENZYNY / jedyna wada to chyba pekające plastiki przy ręcznym (można wymienić zawsze)
A na wszelkie sedany w tej cenie uważaj, Opla czy VW jest szansa że znajdziesz
![Uśmiechnięty :)]()