REKLAMA
Witam ponownie,
Z racji, że pewnie lada chwila przestanę być właścicielem swojego wysłużonego golfa (klient zostawił zadatek, dzisiaj ma przyjechać) muszę znaleźć godnego następcę.
Dzisiaj mam konkretną prośbę, przedstawię kilka ogłoszeń (kilka z mojej okolicy więc nie są to może moje ideały, ale wydają mi się dość godne uwagi). Prosiłbym abyście ocenili zarówno te konkretne samochody jak i modele (opinie, typowe usterki, na co zwrócić uwagę... cokolwiek wiecie czego ja nie wiem )
Ogólnie szukam auta za ok. 40.000 PLN, najlepiej hatchback.
Roczne przebiegi ok 15 tyś km (możliwe, że wzrośnie do 20 tysięcy) bardzo rzadko jeżdżone po mieście/zabudowanym. Preferuję benzynę, ale nie wykluczam aut z dieslem pod warunkiem, że będą to "pewniaki" (polski salon, młode rocznikowo, bezwypadkowe i zadbane).
1. BMW 1, sprowadzone, nie znam tych aut zupełnie, ale jest bardzo blisko mnie i nie ukrywam, że wpadło mi w oko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. Citroen DS4 1.6 HDI, diesel... ale za to dość tani w naprawach, również moja okolica
Dalej zaczynają się schodki, auta, które bardziej mi się podobają, ale za to mocno oddalone:
3. Alfa romeo Giulietta, z Polskiego salonu:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do oferty na Allegro wygasł]
4. Mercedes C klasa (Tak wiem, to nie jest hatchback, ale... cóż, najzwyklej w świecie mi się podoba )
5. Jest też GOLF VII z dziwnie niską ceną, również niedaleko, ale... sam nie wiem.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy możecie mi coś doradzić?
Pewnie dzisiaj lub jutro przejadę się po tych autach z okolicy, ale zanim to zrobię chciałbym poznać opinie innych osób, bardziej rozeznanych w temacie.