Wyder90 napisał(a):Auto przeważnie będzie użytkowane na krótkich trasach do 10 km w 1 stronę lecz też wypady po 300-600 km
A jak często te trasy? Będziesz robił dłuższe trasy systematycznie? - co jaki czas?
Pytanie dlaczego ktoś sprzedaje zawsze warto zadać, ale na miejscu - widząc reakcję osoby pytanej
![Wink ;)]()
A pytanie samo w sobie jest dobre, jeśli odpowiedź będzie prawdziwa.
2 miesiące temu znajomej kupiliśmy Mazdę 6 z 2006 roku, sprzedawał gość, który jeździł nią 4 lata, a sprzedawał, bo kupił nową Mazdę 3 ... nawet opony zimowe sobie zostawił. I taka odpowiedź w sumie jest fajna, bo po 4 latach jak najbardziej 11-letnie już auto ma prawo się znudzić, a nie sprzedaje, bo auto nie domaga.
Jest też ciekawa 6-tka GH na rynku, sprawdzam historię auta ... od 2011 do kwietnia 2016 ten sam właściciel, później ktoś kupił w kwietniu 2016 i sprzedał w październiku 2016 ... a obecny sprzedający kupił to auto w październiku 2016 ... i sprzedaje teraz ... trochę średnio i dziwna sytuacja.
Z 10 aut w ostatnim czasie przez moje ręce przeszło / towarzyszyłem w zakupie, i wszystkie były w posiadaniu sprzedającego przez minimum 3 lata (były też od 1-go właściciela) i jak tak teraz myślę, to z żadnym nie było problemu (po kupnie). A najśmieszniejsza sprawa na tym rynku jest taka, że ...
auta od pierwszego właściciela można nabyć w najlepszej cenie rynkowej, jeśli ktoś to auto już jakiś czas posiada. Po prostu utrata wartości już nie robi takiego znaczenia, w dłuższym okresie czasu, czy on dostanie 5-10% więcej, jakoś sprzedającego nie rusza.
Wyder - budżet masz naprawdę ciekawy, nie szukaj pierwszego lepszego auta, w tym budżecie możesz naprawdę coś fajnego upolować z niskim przebiegiem (nie patrz tak bardzo na rocznik, on nie jest najważniejszy).
Mazdę 6 II 2.0 benzyna w tym budżecie dostaniesz rocznik 2009-2010, z przebiegiem w granicach 100000km by się znalazła.
I ważna sprawa - jak przeglądasz ogłoszenia na otomoto to patrz czy jest zaznaczona opcja:
"Bezwypadkowy Tak".
Jak tego nie ma, to ryzyko rośnie bardzo.
Inna sprawa, że nawet jak ta opcja jest zaznaczona, to auto może być powypadkowe.
Popatrz jeszcze na Hondę Accord 2.0 benzyna, bardzo dobre auto.