Prośba o ocenę konkretnego modelu

20 Sty 2011, 15:10

Bardzo proszę o ocenę przedmiotowego modelu Fiata Bravo

[link do oferty na Allegro wygasł]

Właściciel twierdzi, iż samochód nie miał żadnych napraw lakierniczych, a jedyne uszkodzenie to przetarcie na klamce widoczne na zdjęciu. Samochód miał mieć w ramach gwarancji wymienioną turbinę, regularnie serwisowany w ASO.

Czy waszym zdaniem to auto jest ciekawą opcją i jest warte żądanej ceny.

Z góry dziękuję za wszytkie informacje i rady.
visigoth
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Sty 2011, 15:25

szkoda że tylko lewa strona ma fotki ,widać że drzwi kierowcy są troszkę opuszczone ,tak nie powinno być więc miernik lakieru w rękę a resztę można sprawdzić w ASO
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Sty 2011, 15:33

Po fotkach żle nie wygląda ale wiadomo to tylko zdjęcia,środek może troche brduny jest ale to sie wyczyści.Ja bym go sprawdził w ASO tak jak przedmówca powiedział i jeśli będzie ok to bierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sty 2011, 15:39

Dzięki za rady, oczywiście że spradzę auto w ASO zarówno blacharkę jak i elementy mechaniczne. Jest to tym łatwiejsze że auto jest do kupienia tam gdzie mieszkam.

Czy waszym zdaniem 78 tys przebiegu to dużo jak na ten model? Trochę martwi mnie ewentualna naprawa turbiny silnika. Z drugiej strony nie znalazłem na autocentrum.pl wiele narzekań na awaryjność tej jednostki napędowej. Co może ewentualnie zepsuć się w tym aucie z takim przebiegiem?
visigoth
Nowicjusz

20 Sty 2011, 16:47

prawidłowo eksploatowane auto zrobi bez naprawy turbiny duzo km,te 78kkm nazwałbym że silnik dopiero dotarty i ułożony :grin:
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Sty 2011, 18:37

Bardzo fajne i ładne auto, jeśli jest tak jak twierdzi sprzedawca to śmiało mozna kupować.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia - droga ekspresowa, autostrada
    Gdy na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu zdarzy się wypadek, w wielu europejskich krajach kierowcy mają obowiązek utworzyć tzw. korytarz życia (inaczej korytarz ratunkowy), czyli pozostawić wolne miejsce na przejazd ...
    Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...

23 Sty 2011, 17:53

Na jednym ze zdjęć - samochód fotografowany od tyłu, widać jak spod podwozia wystaje jakiś element, ale nie mogę rozpoznać co to jest.
Czy ktoś może mi pomoc i odpowiedzieć co to za rzecz wystaje?
visigoth
Nowicjusz

23 Sty 2011, 17:58

Ja tam widze tylko tłumik.
fiko7
Stały forumowicz

23 Sty 2011, 18:03

Może mam lekką paranoję, ale wydaje mi się że jeżeli to tłumik to jest jakoś dziwnie niesymetrycznie przechylony
visigoth
Nowicjusz

23 Sty 2011, 18:10

Popatrz na zdjęcia innych. Chyba wszystkie tak mają.
fiko7
Stały forumowicz