Prośba o ocenę ogłoszeń

31 Mar 2012, 22:57

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

który z tych Waszym zdaniem jest najbardziej wart uwagi? Zakochałem się w tych samochodach i sporo pochlebnych opinii wyczytałem.

Na co najbardziej uważać przy zakupie? Jakieś rady?
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

01 Kwi 2012, 12:57

Witam jakie z tych aut wybierzesz to juz twoj wybor zebys do nikogo nie mial pozniej pretensji

Ale przy zakupie pamietaj o to by sprzedajacy pokazal ci ksiazke serwisow i pelna dokumentacje napraw itd..jesli taka posiada a lepiej zeby posiadal..zwroc tez uwage na udokumentowany przebieg i czy ta ksiazka faktycznie wyglada na tyle lat ile lat ma auto bo jak wiadomo w dzisiejszych czasach zalatwienie takiej ksiazki nie jest duzym problemem i z tego co wiem to za 100zl mozna ja sobie zalatwic
2...po drugie jesli sprzedajacy przeprowadzal jakies wymiany podzespolow lub remont to powinien posiadac jakies rachunki za przeprowadzone zabiegi mechaniczne na tym aucie i o to tez warto zapytac

3...czy auto posiada karte pojazdu..bedziesz mógl wtedy sprawdzic ilu wlascicieli bylo posiadaczem tego auta

4...mozesz takze poprosic o sprawdzenie auta na stacji diagnostycznej ktora to ty wybierzesz..i lepiej zeby sprzedajacy sie zgodzil...bedziesz mogl wtedy sprawdzic auto i uniknac niepotrzebnych drogich wydatkow....na stacji diagnostycznej warto wykonac analize spalin z ktorej dowiesz sie od diagnosty prawie wszystkiego o stanie silnika

5...mozesz takze zabrac ze soba jakiegos dobrego lakiernika z takim sprytnym urzadzeniem ktore zbad grubosc lakieru na poszczegolnych elementach auta i to pozwoli ci ocenic czy auto bylo bite ,malowane itd
KOSZTY NA STACJI BEDZIESZ MUSIAL PONIESC TY ALE WARTO AUTO SPRAWDZIC...LEPIEJ ZAPLACIC 200ZL ZA TAKA WIZYTE NIZ POZNIEJ WYDAC SPORO WIECEJ JAK AUTO ZACZNIE SIE SYPAC..
Dizio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 09 2002

01 Kwi 2012, 20:46

Dzięki wielkie za odpowiedź. Komis który sprzedaje tego białego Saaba zapewnia badanie na stacji na ich koszt oraz (co mnie zszokowało) dają pisemną gwarancję.

Niepokoją mnie bardzo małe przebiegi w tych samochodach... Praktycznie wszystkie modele z 2003-04 roku mają przejechane maks 180tys... Średnia to 140tys...
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...