Prośba o ocenę ogłoszenia

01 Wrz 2021, 09:08

Dzień dobry. Poszukuję samochodu dla żony do miasta, budżet do 25-27 tys.. Najlepiej benzyna, przebiegi roczne to mogą być około
5 tys. Żonie spodobała się astra j z ogłoszenia. Jestem umówiony na 18 oglądać to autko. Czy mam zwrócić konkretnie na coś uwagę? Auto było 5 lat w firmie a później ten sam właściciel przerejestrowal na siebie. Data pierwszej rejestracji to 20.06.2013
Rej lu5241w
Vin W0LPE6EC7DG049598
Proszę o pomoc i poradę. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lejto007
Początkujący

Miejscowość: janów lubelski
Prawo jazdy: 07 07 2008
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: fiat punto 2
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

01 Wrz 2021, 10:06

Trochę zastanawia fakt że auto w latach 2017-2019 nie miało robionego przeglądu według historii pojazdu.

lejto007 napisał(a):Auto było 5 lat w firmie a później ten sam właściciel przerejestrowal na siebie

Raczej gość jeżdził tym autem w firmie a potem je od nich odkupił ale to spory plus bo jest w stanie Ci powiedzieć praktycznie wszystko o tym samochodzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Wrz 2021, 10:38

Zapytałem właściciela co przeglądy w latach 2017-2019 a on odpowiada "Bardzo prawdopodobne że auto jeździło po prostu beż ważnych badań technicznych" Nie wiem teraz czy oglądać ten samochód.
lejto007
Początkujący

01 Wrz 2021, 11:16

Jak masz niedaleko to nic praktycznie nie tracisz i na miejscu możesz sprawdzić pieczątki z przeglądów w dowodzie rejestracyjnym czy są.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Wrz 2021, 11:16

A co to ma w ogóle do rzeczy?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Wrz 2021, 11:23

No wiem co ma do rzeczy, po prostu wydaje mi się, że przeglądy trzeba robić. Może ludzie nie robią przeglądów jeśli auto jest uszkodzone, rozbite bądź niesprawne, sam nie wiem. Autem będzie żona z corka jeździć więc chciałbym żeby było bezpieczne. Wiem, że później ma dwa pozytywne przeglądy. Może po prostu ktoś zapomniał zrobić.
lejto007
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czarne paski i kropki na krawędziach szyby samochodowej
    Obecnie chyba wszystkie szyby samochodowe głównie czołowe ale też tylne i rzadziej boczne mają obwódkę w postaci czarnego szerokiego paska, a na jego wewnętrznej stronie są kropki różnej wielkości. Zastanawialiście ...