Prośba o opinie: Mitsubishi Lancer x z otomoto

04 Cze 2013, 09:24

Witam,

Jestem tu nowy i na wstępie witam wszystkich serdecznie! Ze względu na brak doświadczenia w zakupie używanych samochodów oraz niewielką wiedzę motoryzacyjną chciałbym Was prosić o opinie, co do poniższej oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wiem, że ciężko coś powiedzieć na podstawie oferty z internetu, ale proszę Was o informacje co Wam rzuca się w oczy. Cena jest bardzo korzystna dlatego zapaliła mi się ostrzegawcza lampka i nie chciałbym jechać na próżno. Wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam,
Rafał
Natahriel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 12 2002
Auto: Nie mam

04 Cze 2013, 09:31

Następnym działem z którego skorzystasz to będzie "uwaga oszust" a wpis będzie straciłem zadatek.

Nie jest dla Ciebie zagadkowa cena połączona z brakiem telefonu?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Cze 2013, 09:44

Jest - dlatego pytam, żeby potwierdzić swoje obawy.
Natahriel
Nowicjusz

04 Cze 2013, 10:03

Są to ludzie ogłaszający się na wszystkich portalach włącznie z mobile, autoscout...

Nawet jeżeli będzie telefon zwracaj uwagę na zdjęcia często są brane przypadkowe z google albo z jakiś wystaw, patrz na tło bo niby ogłoszenie jest z Pcimia Dolnego a widać palmy.
Nie podawaj nigdy swoich danych.

P.S.

Jak będziesz sprzedawał auto to też uważaj bo zgłaszają się oszuści i proponują wpłatę paypale-em i odbiór bez nowego właściciela.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Cze 2013, 10:14

Rozumiem i bardzo dziękuje za rady!
Natahriel
Nowicjusz

04 Cze 2013, 10:32

Sam przeglądając różne oferty, to na takie coś robię Duże Oczy :shock: , bo wiadomo ze to jeden wielki przekręt. Auto z 2012 za 20 tys :lol: , może pierwsza wpłata? :P
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg