Prośba o opinie-Skoda Octavia

20 Sie 2014, 10:34

Heyka. Co sądzicie o czymś takim?
[link do Gratka wygasł]
Zapewne pomykał tym jakiś przedstawiciel. Warto się tym interesować? Cena jest atrakcyjna
DeValnor
Nowicjusz

Auto: golf

20 Sie 2014, 12:56

Octavia z 2009 za 17k? :shock:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Sie 2014, 13:17

Dziwne. Nie? Dziwne w sumie też, że numer telefonu nie jest kompletny. A autor ogłoszenia zastrzega sobie, że jak coś to pisać na emaila. Nie wiem. Coś tu śmierdzi?
DeValnor
Nowicjusz

20 Sie 2014, 13:29

Jasne że tak. Za tyle to można kupić Octavie z 2004r z podstawowym silnikiem i wyposażeniem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sie 2014, 17:46

Auto poprostu nie istnieje, wpłacasz zaliczkę i kontakt się urywa.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Sie 2014, 19:44

Tak też może być.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...
    [B] 206 RC / Clio II Sport / Ibiza II Cupra / Yaris I TS
    Podstawowe kryteria zestawienia: - segment B - silnik benzynowy o mocy około 160KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Peugeot 206 2,0 RC - 177KM - Renault Clio ...

28 Sie 2014, 18:05

A tak wracając do sprawy to wysłałem emaila i mi odpowiedzieli. Cytuję
"Witam,

Ciesze sie, ze jestes zainteresowany moim Octavia II 1.9 TDI , samochód jest bezwypadkowy i jest w idealnym stanie wewnatrz i na zewnatrz. Nigdy w nim nie palilem i chce go sprzedac powaznej osobie. Moja cena wywolawcza wynosi 17 000 PLN. Jest to swietna okazja, poniewaz za ta cene nie znajdziesz nic podobnego. Jestem pierwszym wlascicielem samochodu, który jest w bardzo dobrym stanie - brak problemów technicznych, rdzy lub zadrapan. Samochód posiada pelna ksiazeczke serwisowa. Zostal kupiony, jako nowy w Niemczech i zarejestrowany w Polsce na moje nazwisko. Jest to polski samochód, na polskich tablicach rejestracyjnych oraz polskim dowodem rejestracyjnym. Posiada ubezpieczenia AC + OC oraz przeglad techniczny wazny do 2014 roku włączone. Wraz z zona potrzebowalismy samochodu podczas naszej pracy kontraktowej w Polsce, dlatego go kupilem. Musze go teraz sprzedac, poniewaz wrócilismy do Szkocji, naszego stalego miejsca zamieszkania, a trudno prowadzi sie tutaj samochód z kierownica po lewej stronie. Miesiac temu sprzedalismy nasz dom w Polsce, a teraz staramy sie znalezc kogos, kto bylby zainteresowany kupnego tego samochodu. Zdecydowalismy, ze nadszedl czas na zmiany w naszym zyciu i kupilismy male gospodarstwo tutaj w Melrose. Kochamy to, co robimy teraz i pochlania to caly nasz czas. Samochód jest w Polsce w bezpiecznym garazu, ale jestem jedyna osoba, która ma do niego dostep. Jesli jestes powaznym nabywca, moge przyjecie do Polski, aby pokazac Ci samochód. Wierze, ze mozemy ubic targu!

Z powazaniem,
Weronika & Christian McMillan"

OSZUŚCI JAK NIC
DeValnor
Nowicjusz

28 Sie 2014, 20:45

"Jesli jestes powaznym nabywca, moge przyjecie do Polski, aby pokazac Ci samochód" zapytaj jak będzie wyglądał sposób realizacji finansowej,jesli jakaś zaliczka czy coś to wiadomo że pułapka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Sie 2014, 17:40

No odpisali
----------------------------------------
Witam,

Samochód i dokumenty znajduja sie w Sopot w garazu. Cena samochodu to: 17 000PLN. Jak wczesniej wspomnialem, aktualnie jestem w Edinburgh i nie mam nikogo w Polsce, kto móglby pokazac samochód. Musze przyjechac osobiscie, aby to zrobic.
Kiedy spotkamy sie,Akceptuje wszelkie badania diagnostycznych. Bedzie mozliwosc sprawdzenia samochodu w serwis autoryzowany uslug i dokumentów.
W kilka tygodni temu,mialam kupca, który powiedzial mi,chce kupic. Umówilismy sie na spotkanie w Sopot. Przyjechalem do Polska, ufajac mu na slowo, ale kiedy przyjechalem i zadzwonilem do niego,powiedzial mi, ze nie ma pieniedzy, aby kupic samochód. Stracilem wiec cenny czas i pieniadze na jego obietnice.
Moge równiez ... z GPS, moze prowadzic mój samochód . , w swoim miescie,Potrzebuje tylko , ulicy, numeru i, miejsce.
Jedynym sposobem, aby dotrzec do Polska moze byc dowód wplaty Western Union, które bedzie zaplacic, od czlonka rodziny i Ciebie .
Po otrzymaniu wiadomosci e-mail z zeskanowanym dokumentem, bede kupic biletu lotniczego , i uzyskania wszelkich informacji o (lokalizacji godzin i wszystko) o moim przybyciu.
Czlonek twojej rodziny (krewny) lub znajomy bedzie nadawca pieniedzy, a ty odbiorca. Zapytaj ich krewnego lub przyjaciela, aby wyslac 17 000zl w Twoim imieniu.. To mi wystarczy, aby potwierdzic, ze mam zainteresowanego nabywce. To jest uslugodawca transferu pieniedzy, wiec konto bankowe nie jest potrzebne. Transfer jest natychmiastowy. Musi wiec powiedziec, ze transfer jest w celu osobistym, a wtedy oplata bedzie wynosic jedynie 2% od calej kwoty.
Zapytaj , dokument Western Union (z powodu: Chcesz wyslac do czlonka rodziny (maz, brat) .17 000zl w Polsce Powód: dluznych lub osobistych), a podatek bedzie wynosil 2%. Jesli mozna powiedziec, ze pieniadze sa dla biznesu, podatki bedzie 5% ... i nie jest to konieczne do zaplaty 5% .
Po transferu, wyslij mi dokument.
Prosze spróbowac zrozumiec mój punkt widzenia. Mówilem ci o moim zle doswiadczenia osoby pozbawione honoru. Tym razem, zanim spotkam nastepnego potencjalnego nabywcy samochodu, przed posiedzeniem chce miec namacalny dowód. Po rozmowie Weronika zdecydowalismy, ze najlepszym dowodem bedzie dla nas jest Western Union . Pieniadze musi pozostac dostepna dla Western Union, i do naszego spotkania. Nastepnie pojedziemy tam razem, a ty z móc zbierac pieniadze po obejrzales ten samochód
Zagwarantuje to samo dla mojego lot. Aby miec pewnosc, ze jestes powaznym nabywca, oto co proponuje .

Zalaczam zdjecie o mnie i mojej zony, a to jest mój numer: 00447517756630

Pozdrawiam

Weronika & Christian McMillan
-----------------------------------------------------------
Mam nadzieję, że ludzie mają głowy na karku i nie naciagną nikogo
DeValnor
Nowicjusz

29 Sie 2014, 18:13

Czyli faktycznie lipton.
Barol
Awatar użytkownika

29 Sie 2014, 18:25

To jakiś podszywany turas mieszkający w Angli :roll: koleżanka sprzedała takiemu jednemu lustrzankę też przez olx. Towar do niego do Angli doszedł, jednak kasa za aparat nie. Słuch po nim zaginął...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

29 Sie 2014, 18:52

100 procent przekręt.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006

21 Wrz 2014, 11:40

bardziej prawdziwa jest oferta Octavii jeśli chcesz ten samochód to się skontaktuj
http://top-ogloszenia.net/Ogloszenia-Mo ... -59-514470
spokes
Nowicjusz

Auto: opel astra
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

29 Wrz 2014, 12:06

Jestem użytkownikiem Skody Octavii rocznik 2011 (Wersja Ambiente). Gorąco polecam. Te auta dają nie tylko ogromny komfort, bezpiecznej jazdy. Mają elegancką linię, są świetne! W przyszłości czaję się na Skodę Octavię RS:))
BartłomiejS
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 19 06 1984
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda Oktavia
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

29 Wrz 2014, 14:22

Octavia z 2011 roku nie ma silników godnych polecenia. :ok: Wykończenie kicha i komfort też słaby, to tylko kompakt..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra