Prośba o opinie - Volvo S40

26 Gru 2015, 11:00

Cześć

S40

Proszę Was o radę (ogłoszenie jest nieaktualne bo po prostu wygasło). Chcę kupić S40, myślę o silniku 1.6 w benzynie (mało jeżdżę, głównie w mieście). Umówiłem się na oglądanie tego egzemplarza, zaklepana wizyta w ASO aby zrobić przegląd przed zakupowy.

Auto przyjechało z Danii, ogólnie na zdjęciach wydaje mi się OK. Z rezerwą podchodzę do przebiegu i bezwypadkowości. Wiecie może czy w ASO będą w stanie potwierdzić przebieg? Gdzie można znaleźć również info o przebiegu (słyszałem że różne systemy zamontowane w samochodzie mogą również rejestrować przebieg). Co myślicie o cenie? Gdy pytałem się o cenę ubezpieczenia mój doradca ubezpieczeniowy mi powiedział że wg jego narzędzi samochód jest wart 15-16 tys. zł
jorge
Obserwowany

Auto: VW Polo

05 Sty 2016, 23:04

Auto w skromnym wyposażeniu, przebieg oczywiście bajeczny ale hitem są koła, 13'-14'? Sprzedawca grubo przesadził.
Dane o przebiegu są przechowywane w różnych modułach (np. w ABS, navi) na ich podstawie ASO odczyta prawdziwy przebieg. Zresztą ASO zaraz po podpięciu auta do komputera łączy się z serwerem w Szwecji gdzie gromadzone są wszelkie informacje o przebiegu, czasie wizyt, napraw w ASO.
Doradca ubezpieczeniowy pewnie odczytał cenę z tabel eurotaxu, życzę mu powodzenia w kupnie zadbanego auta za tą cenę., realna wartość takiego modelu to 18-20tyś.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A
    Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...