Prośba o pomoc przy wyborze auta.

04 Sie 2008, 10:46

Witam. Na wstępie chciałem zaznaczyć, że jestem nowym użytkownikiem tego forum. Nie mam i nie miałem wcześniej żadnego auta, dlatego z góry przepraszam za pytania/stwierdzenia, które czytelnik tego posta może uznać za banalne czy wręcz głupie. Wszelkie sprostowania czy objaśnienia są mile widziane.
Tak, więc udało mi się zebrać 60.000 zł, które chciałbym przeznaczyć na zakup samochodu z czego ok. 20.000 chciałbym włożyć w sprzęt audio plus ewentualnie lekki Tuning wizualny. Przeglądałem sporo ofert na allegro, aby w pierwszej kolejności zdecydować, jakie samochody mi się podobają. I już tu natrafiłem na pierwszy problem. Każdy samochód, który na minizdjęciu wyglądał zachęcająco okazywał się autem sportowym. Rzecz w tym, że samochody tego typu są albo 2 osobowe, albo przestrzeń dla pasażerów na tylnich siedzeniach jest w nich dość uboga ja bym jednak wolał samochód, w którym komfortowo mogą jechać więcej niż dwie osoby. Tak, więc samochód, którego poszukuję powinien być 4 osobowy z sylwetką jak najbardziej zbliżoną do auta sportowego. Oczywiście o wiele ważniejsze jest dla mnie, co samochód ma pod maską niż jego wygląd, jednak chyba każdy kierowca chce jeździć samochodem spełniającym jego preferencje estetyczne. Dla mnie jest to kwestia dość istotna.
Druga sprawa, dotyczy silnika i tego ile samochód „pali”. Ponieważ jestem jeszcze studentem moje możliwości zarobkowe są dość ograniczone tak, więc nie chciałbym kupić super auta, które będzie większość czasu zbierało kurz w garażu, bo „pali jak smok” i nie stać mnie na jego utrzymanie. Wiem, że praktycznie w każdym aucie można założyć instalację gazową, ale nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, dlatego szukam samochodu w miarę ekonomicznego z silnikiem do 2L. Samochód będzie głównie służył mi do jazdy poza miastem.
To właściwie wszystko, co przychodzi mi na chwilę obecną do głowy. Proszę bardziej doświadczonych ode mnie kolegów o poradę, co do modelu oraz marki samochodu spełniającego powyższe warunki. Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie cenne informacje.
Littleimp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Sie 2008, 01:19

najpeirw pyania;p

1 primo : studenta stac na samochod za 60 tysiecy ?
2 secondo: jak kogos stac na auto za 60 tysiecy o stac go na benzyne

a teraz odpowiedzi :)

jak mialby mtaka gromade pienidzy to bym sobie kupił

porsche boxster :D (2 osobowe ale warte uwagi ;p )
mazda rx-8
Subrau Impreza wrx sti
seat leon Cupra
nissan 350z
Lancer Evo 8-9 oczywscie sportowa werssja :D
honda s200 (2 osobowe ale warte uwagi ;p )
bmw m3/m5
Audi A3
alfa romeo GT

wszystkie piekne , wszystkie drogie, wszystkie piekielnie szybkie
kwestai teraz gustu...ktory Cii sie najbardziej podoba;p

(ja bym wybral porsche gdybym mial taką fortunę :D)

moim zdaniem szkoda kasy oraz szkoda takiego SAMOCHODU na tuning wizualny.... no i szkoda by mi bylo 20 tysiecy na car audio gdyz wiekszosc z tych aut ma w sobie super zestaw :)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

05 Sie 2008, 08:17

pytania sa zaje super - nie chcialem tego pisac :wink: ale o tym samym myslalem :lol:

mozna by kupic jakis nowy grande punto w mocnej wersji :wink:

aa i czemu chcesz tyle kasy w audio wpakowac ??
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...