Prośba o pomoc - samochód 13 - 15 tysięcy

27 Kwi 2011, 08:38

Witam,

przymierzam się do zakupu samochodu w kwocie 13-15tys. zł. Auto będzie użytkowane głównie w mieście (+ewentualne wycieczki).

Co do wymagań to chciałbym auto z silnikiem benzynowym; ok. 100KM (lub więcej); rok produkcji po 2000r; hatchback / sedan; 5cio drzwiowe; byłoby miło jeśli udałoby się mieć klimatyzację; w miarę tanie w eksploatacji. W aucie docelowo chciałbym zainstalować gaz.

Jak na razie po lekturze rożnych forów najbardziej odpowiada mi Astra II (z tego co wyczytałem dobrze znosi instalację gazową i mieści się w kwocie jaka posiadam).
Proszę o poradę czy Astra to jedyny rozsądny wybór (będę wdzięczny za wskazanie silnika który najlepiej by się sprawdził przy zagazowaniu) oraz o wskazanie innych modeli wartych uwagi.

Jeżeli wymagania są zbyt wygórowane to sprowadźcie mnie na ziemie ;)

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
grish
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

27 Kwi 2011, 14:12

Fiat Stilo/Punto
Seat Cordoba/Leon
Skoda Octavia
Mitsu Space Star
mazda 323f
Peugot 406
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...
    Spokojna emerytura sportowych legend Toyoty
    Zdjęcia tego auta obiegły ostatnio strony poświęcone sportom motorowym. Toyota Supra czwartej generacji, która jeszcze w 1999 roku brała udział w wyścigach japońskiej serii, teraz niszczeje pod jednym z warsztatów. ...