REKLAMA
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej. Od razu mam jednak do was prośbę. Chcę kupić auto, może coś doradzicie. Jeśli chodzi o koszty, to ze wszystkim chciałbym się 'zamknąć' w 10 tysiącach złotych. Dwa podstawowe wymagania: diesel i klimatyzacja. Oczywiście szukam samochodu jak najmniej awaryjnego i takiego, z którego sprzedażą nie byłoby później większego problemu - pewnie jak każdy. Mam parę typów, proszę, powiedzcie, co sądzicie o tych modelach.
*Opel Astra II,
np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tu, zaskakująco niska cena. Nie wiem, czy z samochodem wszystko w porządku. Po "długim weekendzie" jestem w stanie dojechać tam z mechanikiem, żeby wszystko sprawdzić, bo na zdjęciach prezentuje się dość fajnie.
*Renault Megane Coupe,
np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Przykład auta, ten w miarę atrakcyjny, choć widziałem również inne kolory, w dodatku w skórze - równie ciekawe.
* Seat Ibiza III,
np. [link do oferty na Allegro wygasł]
To także przykład. W tym wypadku interesują mnie tylko i wyłącznie silniki TDI powyżej 90 KM. Nie planuję kupna starszych modelów.
Rozważałem także Audi A3, ale w tej cenie to jedynie roczniki 97', 98' i to w dodatku z dość sporym przebiegiem. Ponadto myślałem o Fiacie Bravo, ale wiem o częstych usterkach, niełatwo też sprzedać taki samochód.
Wszystkie w/w w dieslu nie grzeszą dużym spalaniem - o to również mi chodzi.
Bardzo liczę na waszą pomoc!