Prośba o pomoc w sprecyzowaniu pierwszego 4x4 - do 10 tyś.

07 Kwi 2009, 08:15

Witam, jestem tutaj nowy. Znalazłem podpowiedzi w poszukiwaniu auto do 10k, niestety nie w tej klasie.

I tutaj chciałbym poprosić o porady. Planuję zakupi pierwszego 4x4. Ma on służyć raczej do leśnej jazdy + bardzo okazyjne wypady np na żwirowiska - tak żeby zobaczyć jak to jest ;).

Na chwile obecną mam dość ograniczone możliwości finansowe. Planuję wydać na ten zakup max 10 tysięcy PLN. Dodam też, że mam garaż i kluczy się nie boję ;)

Przeglądałem trochę inne fora, serwisy aukcyjne. Na chwilę obecną kombinuję w okolicach następujących aut:

Suzuki Samurai
Suzuki Vitara
Opel Frontera (krótka)
i... Lada Niva :)

I tutaj mam pytanie. Czy w ogóle patrzę w dobrym kierunki? Może poszukiwać w innych markach ? Jak już mówiłem. Na chwilę obecną nie wiem za dużo na temat tych samochodów, jednak wydaje mi się, że od czegoś zacząć trzeba :)

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.
neologic
Nowicjusz

Miejscowość: Starogard Gdański

07 Kwi 2009, 11:30

Cześć.
Jak na mój gust najtańszym autem w zakupie i utrzymaniu będzie Samuraj.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

07 Kwi 2009, 12:12

Siema , kiedyś sam byłem postawiony przed takim dylematem, i wiedza, którą udało mi się zgromadzic i podsłuchac u starszych i doświadczonych kolegów, jednogłośnie nakazuje wybrac samuraia.
Tani w zakupie, w miarę dobrze utrzymane samochody, najniższy koszt ubezpieczenia ze wszystkich terenówek,duża dzielnośc terenowa itp
I jak tylko będziesz go używał do tego do czego pisałeś to w 100% będziesz zadowolony.

Choc jak bym to ja miał coś kupic z tych samochodów, to bym kupił łade,nie wiem czemu ot tak sobie
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

07 Kwi 2009, 14:15

jeżeli nie boisz się mechaniki, i lubisz wyzwania a chcesz wydać na prawdę mało to ja bym polecił UAZ-a :P imo na pierwsze autko do pokatowania nadaje się bardzo dobrze, jedynae waday: troszkę pali i jest diabelnie nieporęczny na czarnym....
Mighn
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków/Dover
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[C] Alfa 147 2,0 TS / Audi A3 8P 2,0 FSI / BMW e87 120i
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu C - silnik benzynowy o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005r. Wytypowane modele do zestawienia: Alfa Romeo 147 2,0 TS - 150KM Audi A3 ...
    20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...