Prośba o pomoc w wyborze auta

30 Lip 2010, 12:42

Jak w temacie - proszę o pomoc w wyborze auta. Obecnie jeżdżę Fabią, 1.4 i pewnie użytkowałabym ją nadal, (bo nigdy nie było z nią problemów) gdyby nie fakt, że powiększa nam się rodzina, a dodatkowo w obecnym aucie nie ma klimy :(
Auto będzie przeznaczone do jazdy raczej miejskiej, na dłuższe wypady jeździmy Accordem, którym na co dzień jeździ mąż, więc nie jest nam potrzebne drugie duże auto. Ważna rzecz, aby miał w miarę duży bagażnik - wózek, wiadomo. Koniecznie 5 drzwi, KLIMA!, bo teraz bardzo mi jej brakuje. Nie musi mieć dużego silnika - z małym dzieckiem raczej szaleć nie będę. Zupełnie nie znam się na autach - te, które teraz mamy są z nami już od kilku lat, więc nie wiem co obecnie w trawie piszczy - czym się dobrze jeździ i jest w miarę mało awaryjne. Kwota - do 20.000zł. Roczniki raczej 2003 i młodsze. Myślałam o: Hondzie Civic, Seacie Ibiza, Fordzie Focus, może Fiesta, Skodzie Octavia. Proszę o zweryfikowanie wybranych przeze mnie lub tez polecenie innych. Z góry dzięki wielkie za pomoc.
Sylwia_LBN
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

30 Lip 2010, 23:00

Jak Ci Fabia dobrze służy to kup taką samą tylko w kombi i z klimą ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

30 Lip 2010, 23:04