Prośba o radę w wyborze autka

15 Lip 2011, 20:54

Dzień dobry;)

Chciałbym Was prosić o radę w wyborze samochodu. Mam parę modeli na oku, więc chętnie posłucham, który z nich wg Was jest najlepszym wyborem. Oczywiście wszelkie inne propozycje są mile widziane;) (Kapitał: ok. 17tys., rocznik: 2000r.+, osiągi: ok. 9-10s/100km, spalanie: max 10l/100km). Jeszcze chciałbym powiedzieć, że dosyć zależy mi na stylistyce auta oraz że nienawidzę kombi;P

Moje typy:
1) Peugeot 406 coupe, 2.2HDI (ew. 2.0 benz.)
2) Honda Civic VII coupe
3) Opel Astra II coupe (Bertone), 1.8 benz
4) Toyota Corolla (ta produkowana od 2002r.)

Przeszło mi jeszcze przez myśl BMW e46 320d albo e39 520d, tylko wydaje mi się, że w tej cenie ciężko będzie znaleźć zadbany i niezjeżdżony egzemplarz, czyż nie?

Zastanawiałem się również nad Alfą 147 lub 156, ale tutaj znowu wszyscy mówią, że te auta są bardzo awaryjne. Odradzacie raczej pakowanie się w Alfę?

Najbardziej skłaniałbym się do Peugeota albo Hondy i tutaj mam dylemat trochę... Trochę boję się starego francuza.

A może jakieś inne propozycje jeszcze?;)

Pozdrawiam serdecznie;)
Serhayon
Obserwowany

15 Lip 2011, 21:56

Alfa 156 ma troche zawieszenie slabe jak na polskie drogi, jak Alfe 156 kupowac, to tylko i wylacznie w dieslu - JTD. Benzynowe motory nie sa jakos szczegolnie udane, chyba ze bys w V6 poszedl.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny!
    Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...