Dzięki za link.
Mój mechanik to chyba największy fan Volkswagenow jakiego znam i chwali sobie.
Citroena C5 nie brałem w ogóle pod uwagę, warto?
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mackone1 napisał(a):Sam jeżdżę TSi (1.0 i 1.2)
Pionek napisał(a):No właśnie i napisz tutaj Panom znaffcom ile razy silnik wyskoczył przez maskę, ile razy w miesiącu jest remontowany, bo przecież to nie ma prawa jeździć
mike napisał(a):Mi się już nie chce komentować Pionkowych wypowiedzi, ja przynajmniej jestem stały w uczuciach jeśli chodzi o Jedyny Słuszny Koncern, a pan P w tym temacie pisze, że wg niego najlepszy silnik to 1.4 TSI, aby w kolejnym to samo napisać o 2.0 FSI czy 2.0 TFSI także pozdrawiam z takimi poradami.
I żeby być ok mógłbyś chociaż coś wspomnieć o poza silnikowych wadach, skoro jesteś tak dobrze zorientowany
mackone1 napisał(a):Gadałem z mechanikiem, co do rozrządu i jego żywotności - potwierdza że tak jest, te 60k km i wymienić wypada. Po znajomości za 1.4k zrobi,
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN