Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mackone1 napisał(a):Nie ukrywam że pojazd mi się podoba, lecz nie do końca wiem co o nim sądzić. W Internecie spotykam przeróżne opinie, stąd też pytanie do Was. Jeżdżę tyle co po mieście, trasy stosunkowo rzadko, przebiegi roczne myślę że 10k maks. Oczzywiście zakładam że auto trzeba będzie po zakupie "wyremontować" w jakimś zakresie.
no spoko ale dolicz też do tego robociznę żeby nie wprowadzać kogoś w błąd no i wychodzi rozrząd tyle co w 4.2 V8 a żywotność mniejsza, w 2010 czy 2011 ''poprawili'' rozrząd wydłużając żywotność do ok 150 tyś WOW szok, pokaźne przebiegi jak na łańcuchPionek napisał(a):ok 1000 zł z hakiem, raz na jakiś czas.
mackone1 napisał(a):Wychodzę z założenia że lepiej po zakupie auta od razu w niego włożyc troche pieniędzy - tak profilaktycznie. W końcu umówmy się, każde używane auto bedzie miało jakieś "ale".
Kao napisał(a):no spoko ale dolicz też do tego robociznę żeby nie wprowadzać kogoś w błąd no i wychodzi rozrząd tyle co w 4.2 V8 a żywotność mniejsza
Invi napisał(a):Z tym, że przy wielu autach to "ale" będzie wynikało z zaniedbań poprzednich właścicieli lub wieku auta a nie zaniedbań właścicieli + wałków producenta.
Pionek napisał(a):A za co tam chcesz brać tyle kasy za robocizne?
Poza tym w PL 90% mechaników wymieni co to za 400-450 zł.
Komplet na aukcjach VW a nie Topran to ok 800-900 zł to dla Ciebie taki wydatek?
To w Passacie B5 1,9 tdi rozrząd jest niewiele tańszy..
4,2 czy 3,0 TDI nie ma co porównywać bo w serwisach się pensje zostawia na wymianę takich rozrządów.
Rozrząd w 1,4 TSI przy 4,2 to jest zabawka nie rozrząd
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN