Prośba o sprawdzenie ogłoszenia citroen c5 i ford mondeo

07 Kwi 2019, 21:20

Witam. Przymierzam się do kupienia auta. Znalazłem parę ogłoszeń które mnie zainteresowały. Proszę by ktoś rzucił okiem na nie. Może któreś już będzie podejrzane.
[link do Sprzedajemy wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I jeszcze allegro nr ogłoszenia 7930491734
Pawelk1983

08 Kwi 2019, 08:32

Proszę jeszcze napisać co mówili sprzedawcy w rozmowie telefonicznej - ułatwi to ocenę auta.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

08 Kwi 2019, 19:12

Ogłoszenie nr1
Po rozmowie auto chyba najbardziej pewne. Gość nieustepliwy. Cena nie podlega negocjacji. Wszytko wymienia na bieżąco. Żadnego wkładu własnego. Homologacja na butle ważna jeszcze 5lat
Zdaje sobie sprawę że cena nie jest atrakcyjna ale wie co sprzedaje.
Mówi że może nim jeździć jeszcze rok

Ogłoszenia nr 2
Nie dzwoniłem. Ale widzę że chyba leflektory zmatowiałe, tłumik cały wymieniony czyli ruda może dawać o sobie znać. Pewniejszy wydaje mi się mondeo z 1 ogłoszenia.

Ogłoszenie nr 3
Mondeo. Auto wydaje mi się że godne polecenia. Zawieszenie hydro w bardzo dobrym stanie, żadnych wycieków, opuszczanie i podnoszenie odbywa się płynnie. Byla wymieniana chłodnica klimatyzacji, ale z tego co mówił to fabryka już daje kiepskiej jakości materiał.
Napewno warto jechać obejrzeć. Jak bym go wziął to chciałby go zagazować.
Mówił że dużo się ojeździł c5 w hydro i żadnych problemów nigdy nie miał.
Wydawało mi się że nie miał nic do ukrycia.

Ogłoszenie nr 4
Citroen że Szwecji. Najbardziej mi się podoba. Minus brak zawieszenia hydro, gdy spytałem się o progi, coś wspomniał, że może gdzieś jakiś pęcherz może się trafi ale jest ok. Dokumenty wszystkie są wporzadku, ubezpieczenie na miesiąc da po kupnie, przegląd mam sobie sam zrobić.

Ogłoszenie nr 5
W moim odczuciu auto najbardziej podejrzane. Gdy się gościa spytałem o przebieg to powiedział że oryginalny udokumentowany ale powiedział to z taką niepewnoscią. Szyby niby z jednego roku, nie bity może coś tam zderzak robiony czy wymieniany ale z miernikiem lakieru można przyjechać.

Ogłoszenie 6
Teraz sobie tak myślę że białe wykończenie to nie będzie dobry pomysł. Dzieci swoje zrobią :D

Noi allegro. Chyba nie ma sensu jechać taki kawał drogi skoro ciekawe ogłoszenia są niedaleko, chociaż auto widać fajne

Podsumowując
Na pierwszym miejscu ogłoszenie nr 3 później nr1. Reszta nie wiem :)
A jakie są wasze rady?
Pawelk1983

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Superb - nowy wygląd i mniejsze zużycie paliwa
    SKODA rozpoczyna kolejny etap swojej ofensywy modelowej SKODĄ Superb. Model flagowy marki imponuje atrakcyjnymi nowymi elementami stylistyki SKODY, świeżym wnętrzem i ulepszonymi funkcjami. Zużycie paliwa i emisja CO2 oferowanych ...