Prośba o sprawdzenie Renault Koleos 2011r. po lifcie-krajowy.

27 Lut 2018, 01:07

Witam prośba o sprawdzenie Renault Koleos 2011r. po lifcie od osoby "prywatnej" Auto było w leasingu.Zakupionego w polskim ASO Renault w Świdnicy. Ok 3 tygodnie temu miało dojść do transakcji.Sprzedający powiedział, że nie może sprzedać auta do momentu aż nie odbierze nowego Koleosa z salonu we Wrocławiu ASO Nawrot.Byłem na oględzinach wstępnych auta u sprzedającego.Sprzedający zgodził się na oględziny auta w ASO Nawrot we Wrocławiu ale dopiero w dniu odbioru nowego auta.I od tego momentu zaczęły się schody i zwlekanie z przyjazdem na oględziny.Po kolejnym telefonie stwierdził,że sprzedał auto za większą kwotę (39000 zł) niż wystawiona na aukcji Otomoto i Olx (37900 zł).
Od tego tamtego czasu auto jest dalej na aukcjach w cenie 37900 zł.

Nr. VIN VF1VY5K0NUC381251
Podaje linki:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
criswrock
Obserwowany

Auto: Renault Koleos

27 Lut 2018, 10:40

Na siłę chcesz sprawdzać auto którego sprzedawca wyraźnie daje do zrozumienia że nie chce by jego auto zostało poddane oględzinom ?
Zakup takiego samochodu to proszenie się o problemy.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

27 Lut 2018, 22:55

Wystąpiłem tylko z prośbą o sprawdzenie z opisem sytuacji.
Post mój dedykuje jako ostrzeżenie dla potencjalnych nabywców.
Szkoda czasu i zachodu.
Wrzuciłem linki,zdjęcia i VIN.
Ale dzięki za wyczerpującą odpowiedź była bardzo pomocna. :happy: :happy: :happy: :piwo: :piwo: :piwo:
criswrock
Obserwowany

Auto: Renault Koleos

06 Mar 2018, 11:38

A ok to nie zrozumiałem intencji :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...