Prośba o sprawdzenie wybranych przezemnie aut :)

27 Sty 2017, 18:37

Witam. Wytypowałem 4 samochody, które na pierwszy rzut mojego mało doświadczonego oka chciałbym zakupić.

Najbardziej podoba mi się:
VW passat b5 po lifcie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Co ustaliłem:
- oryginalny lakier na elementach poza dachem - 2 warstwy bez szpachli i lakierowany jeden błotnik, wszystkie szyby oryginalne!
- do opłat, bez wycieków, sprawna klima,
+ bogata wersja skura, tempomat, 4x elektryczne szyby, wszystkie systemy kontroli trakcji.
=====================================
2. skoda octavia:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ogłoszenie brzmi wiarygodnie, elementy ładnie spasowane, bezpośrednio od właściciela.
facet zarzeka się, że pali w trasie 7L, hmmm ciekawe czy to realne...
też w sumie całkiem nieźle wyposarzona ta skoda, mechanicznie mówi, że nic nie jest do zrobienia, brak wycieków, samochód garażowany w polsce, faktury na wszystkie części, mówił, że wozi tym rodzinę, więc musi dbać, aby było bezpieczne.

=====================================
3. BMW:
[link do oferty na Olx wygasł]

WYgląda super :D zawsze mi się takie marzyło.

Szczerze mówiąc zastanawiam się nad silnikiem 2.5 ze względu ciągle drożejącego OC... generalnie pod LPG super sprawa. Aczkolwiek musiałbym znać wasze opinie czy w ogóle warto jechać go oglądać.

Wersja wydaje się być bardzo ciekawa.

4. Skoda octavia:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Z tego co ustaliłem:
- walnięty rozrusznik
- lakierowana tylna klapa i przedni błotnik
- facet twierdzi, że nie badał miernikiem lakieru i nie wie, czy jest oryginalny, jak przywoził robił 2 elementy.
+ fajnie wyposarzona, lekka, dobry silnik
facet przywiózł ją powymieniał sworznie, końcówki stabilizatora, bo pukały, wylakierował wgniecenie na błotniku i wystawił... Ciekawe co o tym myśleć, bardzo mi się podoba jasna tapicerka, ale w sumie może okazać się bardzo nie praktyczna.
michal883
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 09 1985
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat punto 2

27 Sty 2017, 19:07

1, Za tani. No i 2k wyświetleń i nadal wisi, a taki idealny? Passeratti (nawet podpicowane złomy) schodzą u nas na pniu.
2. Wygląda ok
3. Jak dla mnie tani, zwłaszcza, że po opłatach.
4. Jego dobroczynność jest bardzo zastanawiająca
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brytyjczycy wybrali najlepszą hybrydę
    Brytyjski portal Auto Trader przyznał Lexusowi NX 300h tytuł najlepszego samochodu hybrydowego na brytyjskim rynku. Nagroda została przyznana w ramach plebiscytu 2020 New Car Awards. Najlepszy w ogólnym rankingu W ...