Prośba o sprawdzenie wybranych przezemnie aut :)

27 Sty 2017, 17:37

Witam. Wytypowałem 4 samochody, które na pierwszy rzut mojego mało doświadczonego oka chciałbym zakupić.

Najbardziej podoba mi się:
VW passat b5 po lifcie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Co ustaliłem:
- oryginalny lakier na elementach poza dachem - 2 warstwy bez szpachli i lakierowany jeden błotnik, wszystkie szyby oryginalne!
- do opłat, bez wycieków, sprawna klima,
+ bogata wersja skura, tempomat, 4x elektryczne szyby, wszystkie systemy kontroli trakcji.
=====================================
2. skoda octavia:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ogłoszenie brzmi wiarygodnie, elementy ładnie spasowane, bezpośrednio od właściciela.
facet zarzeka się, że pali w trasie 7L, hmmm ciekawe czy to realne...
też w sumie całkiem nieźle wyposarzona ta skoda, mechanicznie mówi, że nic nie jest do zrobienia, brak wycieków, samochód garażowany w polsce, faktury na wszystkie części, mówił, że wozi tym rodzinę, więc musi dbać, aby było bezpieczne.

=====================================
3. BMW:
[link do oferty na Olx wygasł]

WYgląda super :D zawsze mi się takie marzyło.

Szczerze mówiąc zastanawiam się nad silnikiem 2.5 ze względu ciągle drożejącego OC... generalnie pod LPG super sprawa. Aczkolwiek musiałbym znać wasze opinie czy w ogóle warto jechać go oglądać.

Wersja wydaje się być bardzo ciekawa.

4. Skoda octavia:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Z tego co ustaliłem:
- walnięty rozrusznik
- lakierowana tylna klapa i przedni błotnik
- facet twierdzi, że nie badał miernikiem lakieru i nie wie, czy jest oryginalny, jak przywoził robił 2 elementy.
+ fajnie wyposarzona, lekka, dobry silnik
facet przywiózł ją powymieniał sworznie, końcówki stabilizatora, bo pukały, wylakierował wgniecenie na błotniku i wystawił... Ciekawe co o tym myśleć, bardzo mi się podoba jasna tapicerka, ale w sumie może okazać się bardzo nie praktyczna.
michal883
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 09 1985
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat punto 2

27 Sty 2017, 18:07

1, Za tani. No i 2k wyświetleń i nadal wisi, a taki idealny? Passeratti (nawet podpicowane złomy) schodzą u nas na pniu.
2. Wygląda ok
3. Jak dla mnie tani, zwłaszcza, że po opłatach.
4. Jego dobroczynność jest bardzo zastanawiająca
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...