Proszę o ocenę auta...

17 Cze 2010, 19:53

jak w temacie chciałabym kupić autko, dodam tylko MOJE PIERWSZE :) myslę o aucie niewielkim, zwrotnym z ekonomicznym silnikiem. Co myslicie o tym: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w moim zasiegu cenowym byloby autko do ok 4-5 tyś licze się z kosztami jakie trzeba poniesc po zakupie i z tad moje nastepne pytanie, czy prawdą jest ze w samochodach 11-12 letnich na dzien dobry trzeba wymienic sprzęglo i hamulce?
z góry dziękuje za odpowiedz pozdr :)
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

17 Cze 2010, 20:04

W takim pofirmowym Lanku na pewno będzie trzeba sporo wymienić... Auto zrobione wybitnie pod osobę, która się nie zna.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Cze 2010, 20:14

heh jestem jednostką wybitnie nie będącą w temacie ;( czy to nie jest tak ze w tak starym samochodzie pewne rzeczy po prostu trzeba zrobic? ja juz trace orientację, szukalam juz auta do 8 tyś i troszke nowszego i zawsze wychodzilo ze i tak bede mosiala wlozyc w nie co najmniej 2 tys czy wiec nie lepiej wlozyc te 2 tys w samochod za 4000 i pojezdzic ile sie da? ja nic nie sugeruję po prostu sie zastanawiam nie wiem i dlatego pytam. chcialabym po prostu nauczyc sie jezdzic, zorientowac czego od auta oczekuje, zeby po nabraniu wprawy kupic cos lepszego ale tak zeby mi ta jazda sprawiala przyjemnosc wiec nie potrzebuje super auta, natomiast nie chcialabym tez pchać go zamiast prowadzic bo to napewno by mnie zniechecilo do jazdy. heh jestem zdezorientowana co sie pewnie w oczy rzuca hihi :)
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

17 Cze 2010, 20:17

Do centy każdego auta trzeba sobie doliczyć "pakiet startowy". Jest on tańszy bądź droższy zależy od samochodu
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

17 Cze 2010, 20:26

wiesz...to są auta używane więc na pewno trzeba się liczyć z wymianą pewnych części lub naprawa..po zakupie napewno dobrze jest wymienić pasek rozrządu (jedna z najważniejszych część przy silniku a pozatym olej i filtry też by wypadało) hamulce zmienia się jeżeli są zużyte , to samo jest ze sprzęgłem, oponami, zawieszeniem, itp.

jakby to było z 3 miesięce wstecz to ja miałem super autko za nieduże pieniążki wymieniłem w nim praktycznie wszystko co było możliwe i sprzedałem bo kupiłem międzyczasie paroletnią audi z niemiec...a był to VW Vento miał nowe sprzęgło, rozrząd, olej, filtry, wszystkie elementy metalowo-gumowe w zawieszeniu, opony..chyba rzadko tak ktoś robi ale nabywca pewnie jest niesamowicie szczęśliwy...

powodzenia mimo wszystko w zakupach
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Cze 2010, 20:32

...no szkoda :)
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
    Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...

17 Cze 2010, 21:22

Lanos z 99r za 4tys tylko :shock: co do ekonomiczności to jeśli Lanos to z gazem bo sama bena lubi swoje łyknąć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Cze 2010, 21:44

hmmm... mam rozumieć, że cena jest podejrzanie niska? :o buuuu ja sie naprawde nie znam ;)
btw dziękuję za odpowiedzi :)
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

17 Cze 2010, 21:53

Za 4koła to kupi Lanka z początku produkcji (97rok).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Cze 2010, 21:54

a co powiecie na takie cos : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ???
Ostatnio edytowany przez aghapimou, 17 Cze 2010, 21:56, edytowano w sumie 1 raz
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

17 Cze 2010, 21:56

Najgorszy możliwy silnik...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

17 Cze 2010, 22:08

aghapimou napisał(a):lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ???

Nigdy nie kupuj samochodu na wsi.Wiem to z doswiadczenia.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

17 Cze 2010, 22:59

Brava z kiepskim silnikiem jak napisał Kubuch a Corsa moim zdaniem miała coś cudowane z przodem tak jakby.Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -tylko te 75kucy no chyba że będziesz jeżdził głównie po mieście to Ci wystarczy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -tutaj skłaniał bym sie ku lpg.
Barol
Awatar użytkownika

18 Cze 2010, 20:23

Kubuch napisał(a):W takim pofirmowym Lanku na pewno będzie trzeba sporo wymienić... Auto zrobione wybitnie pod osobę, która się nie zna.

a w jakim sensie "zrobione pod osobę która sie nie zna" tzn będę go chciala jednak zobaczyc, byc może wziac na przegląd jakich wad ewentualnie powinnam szukac, na co zwrocic uwagę?
Aghapi
aghapimou
Nowicjusz

18 Cze 2010, 20:34

Wyczyszczone - nawet opony ktoś czernidłem przeleciał :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika