Proszę o ocenę auta

28 Cze 2011, 19:14

Witam, za dwa dni wybieram się oglądać auto, które bym chciał wkońcu kupić. Jest to Fiat Punto 1.7 td. Szukam informaci o awaryjności tego auto, ale nie mogę znaleźć. Jest to konkretnie ten model: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Wygląda na ładny ale się okaże. Jak narazie bardzo potrzebuje informacji o awaryjności tych aut, a szczególnie silnika, który jest dość rzadki.
adziuk
Nowicjusz

Miejscowość: nory

28 Cze 2011, 19:21

Że co on wygląda ? Na ładny ? ... :D
Daj spokój, dla mnie on prezentuje się tragicznie ! W przód zaliczył dzwonka, a reszty to nawet mi się oglądać nie chce. Samochód myty chyba raz na rok i to szczotką drucianą...
Daj spokój z tym egzemplarzem...
Na twoim miejscu zainteresowałbym się:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Cze 2011, 19:28

Mi się nie chcę czytać twojego posta do końca. Pisałem przecież, że pojadę go oglądać. Interesują mnie na tą chwile tylko informacje na temat awaryjności auta i silnika ogółem.
adziuk
Nowicjusz

Miejscowość: nory

29 Cze 2011, 12:01

Ale człowieku co Ty chcesz oglądać. Zobacz jaki tam jest syf w tym samochodzie...
A potem najlepiej wrócić i napisać, że straciłem pieniądze czas i nerwy.
Po za tym jeśli nie chce Ci się czytać mojego posta to uruchom wujka Google...
Wpisz sobie Fiat Punto 1.7TD opinie
I wyskoczy Ci trochę źródeł na ten temat. Masz internet to z niego korzystaj !
Żenujące podejście do tematu...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

30 Cze 2011, 13:46

adziuk napisał(a):Witam, za dwa dni wybieram się oglądać auto, które bym chciał wkońcu kupić. Jest to Fiat Punto 1.7 td. Szukam informaci o awaryjności tego auto, ale nie mogę znaleźć. Jest to konkretnie ten model: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Wygląda na ładny ale się okaże. Jak narazie bardzo potrzebuje informacji o awaryjności tych aut, a szczególnie silnika, który jest dość rzadki.

zwroc uwage ze zdjecia sa z 2 roznych okresow uzytkowania auta. na niektorych jest znaczek na masce i zdjecia wygladaja na robione na prywatnym podworku przy domu. na czesci znaczka na masce juz nie ma i otoczenie jest komisowe (wsrod innych aut).
syf w samochodzie MOZE swiadczyc o sposobie obslugi auta i o jego stanie :(
jakos nie slychac specjalnie narzekan na fiatoskie diesle. raczej sa chwalone. natomiast samo punto jest dosc delikatnym autem i przez stan naszych drog szybko zawieszenie jest do roboty. kosztowny nie jest ale nalezy pamietac ze nie jest pancerny.

pozdr
viwaldi
viwaldi

30 Cze 2011, 14:35

Powiem Ci, że patrząc na stan wnętrza, to wygląda jakby był po powodzi, albo jeździł nim ogromny smoluch, ale to tylko moje zdanie i nie musisz się z nim liczyć:)
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Groźne parkowanie na chodniku
    Gdy znalezienie miejsca do parkowania w danej okolicy jest wyzwaniem, pomysłowość kierowców w zastawianiu chodników bywa zaskakująca. Tymczasem takie zachowanie kierujących może być bardzo groźne dla dzieci, ...

30 Cze 2011, 19:00

Lekkiego życia to on napewno nie miał,zresztą cena mówi sama za siebie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012