Proszę o ocenę linku - vw golf z lpg

26 Sie 2014, 18:04

Witam,
Umówiłam się na wstępne oględziny tego auta ale prosiłabym żeby ktoś rzucił bardziej specjalistycznym okiem - czy się w ogóle opłaca i na co zwrócić uwagę, o co zapytać?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dziękuję :)
chloe
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 09 2007
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 1.6 102KM
Paliwo: Benzyna + LPG

26 Sie 2014, 18:13

Nie bzdur nie gada bo z oszczędnością Golf 1.6 nie ma nic wspólnego.. 10-12l przy spokojnej jeździe to porażający wynik dla silnika który ma 15s do setki.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Sie 2014, 18:59

Obejrzeć zawsze można. 1,6 faktycznie jest trochę słaby i trochę pali ale na LPG tego tak nie odczujesz, ale za to ten silnik jest dość trwały.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sie 2014, 20:12

Drzwi kierowcy mają inny odcień i ten opis oh ah śmieszy mnie takie coś..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Sie 2014, 14:02

oglądałam to auto, było na przeglądzie umechanika i jedynym jego makamentem jest to, że jest po "gradobiciu" - w cudzysłowiu bo na dachu są 2 małe wgniecenia, kolejne 2 na bokach i coś jeszcze na masce zprzodu ale mi to wygląda na obicia od kamyczków. Zeszłam do ceny 26 300zł ze wszystkim i teraz pytanie - czy powinnam się targować dalej i o ile? ile auto trafi na wartości jeśli jest po gradobiciu?
chloe
Nowicjusz

28 Sie 2014, 14:36

Według mnie i z tego co słyszałem kiedyś to powiem ,że jak auto jest od handlarza to można spokojnie jeszcze niżej próbować jechać z ceny (nawet niżej od tej kwoty co wytargowałaś) + za gradobicie targować.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Audi przetestuje koncepcję centrum szybkiego ładowania
    Audi kontynuuje swoją transformację w kierunku dostawcy zrównoważonej mobilności segmentu premium. Do roku 2025 marka planuje zintensyfikować swoje działania, oferując szeroką gamę ponad 20 modeli z napędem w pełni ...

28 Sie 2014, 20:40

Pytałaś o drzwi dlaczego mają inny odcień?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2014, 17:36

Nie mają innego odcienia. Może na zdjęciu tak wyszło. Malowany był tylny zderzak i to wyłapało dwóch niezależnych mechaników, którzy oglądali to auto natomiast drzwi są w porządku (z wyjątkiem otarć wzdłuż zamknięcia - właściciel nie uważał przy ich otwieraniu i obrysował)
chloe
Nowicjusz

01 Wrz 2014, 20:15

To radze zmienić mechaników jak nie widzą drzwi ciemniejszych od reszty..
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2014, 20:31

Znam historię mechanika który oglądał passata oceniał wymądrzał się itp. a później w dwie chwile ktoś kto znał model wychwycił że auto jest anglikiem :) miało ręczny po stronie pasażera w tunelu. I tak to jest z mechanikami - każdy mądry i każdy ma swoją teorię :D każdy wymyśla tylko nie każdy się zna.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam