Proszę o ocenę samochodu dla znajomego

11 Sty 2015, 20:57

Ojj dzieciaku.Usprawiedliwia cie to ze jezdzisz BMW i słoma ci z butów wystaje.Nie będe komentował wyzywania z twojej strony od ,,Baranów''.Nikogo nie uraziłem.A tobie pęka żyłka ze złości.Wyraziłem swoją opinie.Ale co poradzisz wychodzi twoja niedojrzałość.Ale i pewnie tak nie rozumiesz co ja piszę.Jesteś za młody.Wsiadaj do BMW i jedź.
Wojtek223
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 05 1915
Auto: Opel Omega
Silnik: 3.0 211KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

11 Sty 2015, 20:59

Wojtek223 napisał(a):Opel (auto) po 200 tyś jest skarbonką.

Ten stereotyp utarł się w czasach PRL'u za sprawą starych komunistów, kiedy to auto a raczej wyrób auto podobny taki jak FSO 1500 czy 126p wytrzymywał max 150 tys, po czym wymagał kapitalnego remontu silnika. Teraz to myślenie przeniosło się na współczesne auta które to rzekomo mając ponad 200 tys km nie nadają sie do jazdy lub są trupami w agonalnym stanie.
Nic bardziej błędnego :idea:

Kirin88 dobrze że nie jestem już moderatorem bo by poleciało Ci ostrzeżenia za tego "barana" :D
Gościu fakt że trochę błądzi w temacie ale to nie powód do wyzwisk ;)
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Sty 2015, 21:06

dokładnie kirin, bez wyzwisk, bo obelgi umniejszają Tobie, a nie temu co ubliżasz ;)

Wojtek musisz zrozumieć też, że 8tys. na auto to nie jest dużo (np. na komputer to spora kwota) i nie liczy się przebieg, a stan techniczny i musisz to wpoić sobie skoro się uczysz na tym forum, bo nie lecimy tu po stereotypach :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Sty 2015, 21:10

Wojtek223 napisał(a):Ja się dopiero uczę na tym forum i jestem tutaj dopiero od dziś.

Ucz się czytając wypowiedzi bardziej obeznanych w temacie a nie wypisując pierdy ;)
W ten sposób szkodzisz tylko tym, którzy oczekują tu rzetelnych informacji.

krikus napisał(a):Kirin88 dobrze że nie jestem już moderatorem bo by poleciało Ci ostrzeżenia za tego "barana"
Gościu fakt że trochę błądzi w temacie ale to nie powód do wyzwisk

Fakt, trochę mnie poniosło, przyznaje. Barana już nie ma w mojej wypowiedzi.
Krikus dobrze, że nie jesteś już moderatorem, to fakt :mrgreen: i niezmiernie mnie to cieszy ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

11 Sty 2015, 21:14

kirin88 napisał(a):i niezmiernie mnie to cieszy

Nie ciebie jednego. :wink:
Mnie tez dla dobra innych, bo często mi sie moderowało a raczej "dokręcało śrubę" po kilku głębszych :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Sty 2015, 21:28

Ciekawe Wojtuś ile przebiegu ma ta Twoja Omega,magiczne 140tys skręcone z 350tys w komisie w którym ją kupowałeś.. widać że pojęcie o samochodach masz marne..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - najlepsze osiągi w swojej klasie
    Trzecia już generacja mocnego kompaktu jakim jest Nowe Audi S3 podniosła wysoko poprzeczkę możliwości przemysłu motoryzacyjnego. Całkowicie nowy silnik 2.0 TFSI Jednostka napędowa 2.0 TFSI otwiera nowy rozdział w historii ...

11 Sty 2015, 21:36

Trzymajta mnie.. Ładna Astra na czarnych blachach z oryginalnym przebiegiem jest dla Ciebie warta 3 tysiące? 250 tysięcy to dużo? :lol:
Nie mam więcej pytań.
kirin88 napisał(a):Fakt, trochę mnie poniosło, przyznaje. Barana już nie ma w mojej wypowiedzi.
Dobrze że umiesz się poprawić :ok:
krikus już się na nas nie obrażasz? :piwo:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Sty 2015, 22:01

Wojtek skończ już te swoje teorie bo tylko się kompromitujesz. I jeszcze polecanie a4 za 5k :roll: załapiesz ostrzeżenie w pierwszym dniu i po co?
Ostatnio edytowany przez mike, 11 Sty 2015, 22:36, edytowano w sumie 1 raz
Powód: literówka
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

11 Sty 2015, 22:27

Dokładnie, takie A4 to dopiero będzie miało przebieg... pewnie podobny jak Twoja Omega, która na 90% ma z pół baśki jak nie lepiej jak większość starych aut tej klasy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Sty 2015, 22:38

A4 za 5 "koła" z przebiegiem 190tkm :lol:
Zawijam kiece i lece po nie. Pozdro :D
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994

12 Sty 2015, 09:34

A u nas Laguna ma 300 tys i jeszcze nie potrzebuje dolewki oleju od wymiany do wymiany... Dziwne nie..? :)
Ciekawe ile mają naprawdę przejechane auta ,że trzeba czasem dolewać sporo tego oleju.
A co do Astry II ,to "ten przednionapędowy złom" kolego Wojtek, u znajomego sąsiada na taxi wytoczył już się po mieście ponad 700 tys (1,6-75KM) na gazie w większości. Silnik bez remontu tylko 1 zdejmowana głowica i porobione uszczelnienia pod maską... :ok:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

12 Sty 2015, 12:00

Tymi wpisami zburzyliśmy motoryzacyjny światopogląd Wojtka i zapadł się chłopina pod ziemie :mrgreen:
Moja e30 z przebiegiem prawie 700 tys. oleju nie brała, wycieków brak a stopień sprężania na wszystkich garach był prawie podręcznikowy :D
Moja czerwona astra miała ponad 360 tys ( na zegarach ) a jeździła prawie jak nowa :mrgreen:
Toż to cuda normalnie :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

12 Sty 2015, 14:40

Przebieg nie ma dużego znaczenia jeśli chodzi o takie auta.Wojtek ja miałem swoje pierwsze E34 kupiłem z przebiegiem 200 tyś to miała silnik 2.5 192KM i sprzedałem z przebiegiem 650 tyś auto chodziło jak nowe.Z całym szacunkiem ale mój wujek zawsze powtarzał że przebieg to przebieg lepiej patrzeć na korozje i blache.Silnik to silnik zawsze się coś wymieni itd.A co Omegi.Jest to najlepszy Opel dla mnie jaki powstał.Sam miałem B też z silnikiem 3.0 i mam bardzo dobre wspomnienia z tym samochodem niestety miałem wypadek i rozbiłem.Ale też miała przebieg 425 tyś.Ten silnik jest nie do zajechania ja akurat miałem w Manualu.Ale Automat też jest bardzo dobry bo to jest 4 biegowy długi Automat Amerykański.Więc szybko nie padnie.Co do Opla jeśli do czego bym sie przyczepił to cena.8 tyś zł to jednak dużo ale wszystko jest kwestią dogadania za 7000-7500 można wziąć.To wszystko.Jednak niepodoba mi się kwestia taka że dużo jest tutaj negatywnych komentarzy.Każdy ma prawo do swojego zdania.
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Rok produkcji: 2001

12 Sty 2015, 19:18

GenerałCFC69 napisał(a):Przebieg nie ma dużego znaczenia jeśli chodzi o takie auta.Wojtek ja miałem swoje pierwsze E34 kupiłem z przebiegiem 200 tyś to miała silnik 2.5 192KM i sprzedałem z przebiegiem 650 tyś auto chodziło jak nowe.Z całym szacunkiem ale mój wujek zawsze powtarzał że przebieg to przebieg lepiej patrzeć na korozje i blache.Silnik to silnik zawsze się coś wymieni itd.A co Omegi.Jest to najlepszy Opel dla mnie jaki powstał.Sam miałem B też z silnikiem 3.0 i mam bardzo dobre wspomnienia z tym samochodem niestety miałem wypadek i rozbiłem.Ale też miała przebieg 425 tyś.Ten silnik jest nie do zajechania ja akurat miałem w Manualu.Ale Automat też jest bardzo dobry bo to jest 4 biegowy długi Automat Amerykański.Więc szybko nie padnie.Co do Opla jeśli do czego bym sie przyczepił to cena.8 tyś zł to jednak dużo ale wszystko jest kwestią dogadania za 7000-7500 można wziąć.To wszystko.Jednak niepodoba mi się kwestia taka że dużo jest tutaj negatywnych komentarzy.Każdy ma prawo do swojego zdania.

Podoba mi się Twoja wypowiedź. :yes:
Masz niewiele postów na naszym forum ale forma (całe zdania z interpunkcją) i styl Twojej wypowiedzi,jest taki jaki chcielibyśmy częściej czytać na forum. :ok: Fajnie rzeczowo piszesz i zapraszamy do dyskusji we wszystkich tematach, w których masz coś do powiedzenia. :)
artur73
Awatar użytkownika

12 Sty 2015, 19:21

kirin88 napisał(a):Tymi wpisami zburzyliśmy motoryzacyjny światopogląd Wojtka i zapadł się chłopina pod ziemie

...bo zrozumiał,że świat nie jest taki jakim się być wydaje. :) To co bierzemy za pewnik ,niekoniecznie nim musi być a stare prawdy okazują się mitami...często. :)
artur73
Awatar użytkownika