Dziękuję za odzew.
No wiem, że najlepiej w ASO, ale niestety chyba odpada w tym przypadku. W pobliżu chyba nic związanego z VAG nie ma. Czy mam rozumieć, że chodzi ci o sprawdzenie po
VIN historii tego samochodu?
Auto chce kupić szwagier. Chodzi o to, że dzisiaj oglądaliśmy ten samochód i kurna chata nie znaleźliśmy haczyka na nie! Lekkie wgięcie jakby puknięte drzwiami innego auta na prawym tylnym nadkolu, oraz w okolicy klamki przednich drzwi dwie mikroskopijne wgniotki coś jak czasami na dachach po gradzie.
Jeszcze pytanie odnośnie silnika 1,9TDI 105KM montowanego w tych samochodach. Kilka oglądanych egzemplarzy miały takie dziwne zachowania silnika na biegu jałowy. Tzn pracowały równo i dość dobrze ciągnęły to auto, ale na biegu jałowym strasznie kiwały się w przód i w tył.
Coś jakby złapać za silnik i popychać w przód i w tył.
Podejrzenie moje padło na nierówną pracę wtryskiwaczy, lub na uszkodzone koło dwu masowe przy sprzęgle. Czy to dobry trop? Czy mogło by sugerować np zanik kompresji na jednym z cylindrów?
Jak myślicie? Jeden egzemplarz zadziwiająco ładnie klekotał no nic nie można powiedzieć złego na jego pracę, ale strasznie nim bujało. Do tego stopnia, że wyczuwalne było bujanie całym samochodem po dłuższej pracy na biegu jałowym.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.