Proszę o opinie na temat VW Passat B5 1.9 TDI

01 Lut 2009, 20:03

Yhy ... nie obraziłeś posiadacza B6 :)
Passaty są po prostu popularnymi samochodami i tyle a szczególnie wersja B5. Racja zawieszenie wielo-wachaczowe w B5 jest dość drogie szczególnie to przednie...no potwierdzam to co mówiłeś...kuzyn ma takiego passata b5 FL i za zawieszenie zapłacił 2000zł ... zdziwiło mnie to ... jednak mimo to nadal polecam passata :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

01 Lut 2009, 21:32

Spraw sobie Audi A4 2000-2004 rok.Wykończenie wiele lepsze od passata,w standardzie masz niewiele większy wypas w aucie, a 1.9 131km jest nie do zajechania i mocy nie brakuje.Wszystko to samo oprócz wyglądu wewn. i zewn. a za te same pieniądze można jeździć "o klasę wyżej".
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

02 Lut 2009, 21:06

Yyy...no tak :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Lis 2009, 09:08

Porzadne Passaty skonczyly sie na B4.Przeciez takie rzeczy pisza ci ktorzy maja B4 a zazdroszcza innym,ktorzy maja B5.Ja mam wlasnie B5/3BG/1,9/131KM/320NM.Kupilem go z rozwaga.Po wielomiesiecznych rozwazaniach itd.Teraz jestem w nim zakochany.To auto nie jest podobne do innych urzadzen tak samo nazywanych.To jest komfortowa rakieta.Przy tym bardzo ekonomiczna.Ten samochod ma kopa nawet na 5 biegu.!!!Wyraznie odrzuca go do przodu po lekkim nacisnieciu pedalu gazu.Ma duzo elektroniki.Zadnych pokretel tylko przyciski.Electronica steruje wszystkim.To tez bardzo pdnosi walory jego urzytkowania.Na to auto jest duzy popyt o czym swiadcza tez niestety policyjne statystyki kradziezy w ktorych Passat jest niestety na czele.Nie jest to jednak cos co mogloby zniechecic do jego kupna.Trzeba to auto dobrze zabezpieczyc.
murdock
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan