Proszę o opinię tego Kangoo'ra

15 Cze 2012, 16:00

Swojego sprzedałem za 5 tysięcy, a co myślicie o tym modelu?
Podejrzany?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
"Renault Kangoo 1.4 B + GAZ PRINS **KLIMA**!!"
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport

15 Cze 2012, 16:07

Odpicowany że aż miło,nawet opony plakiem przeleciał.
Ogólnie mi sie nie podoba prawy przód (zderzak jakoś wyje i błotnik jakby krzywo spasowany był).
A może co innego a nie Kangoo?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Cze 2012, 16:53

Na przykład? :) Co możesz mi zaproponować? Przyzwyczailem sie do Kangurka i ch...a, wiesz jak to jest - pierwsze autko.

Mazda 323f mi się podoba, ale do 8 tys znajde z LPG dobry egzemplarz?

Mi sie wydaje ze maska koło prawego światła jest zbyt wystająca. Podobnie tylko, ze troche inaczej jest z lewej strony. Zobacz.
pepepe
Początkujący

15 Cze 2012, 17:01

No własnie dlatego napisałem o tym prawym przodzie.

Do czego potrzebujesz auto?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Cze 2012, 17:15

Przyzwyczaiłem się fantastycznie do Kangoo, bo jest mały (kombi nie znoszę) i dużo się mieści.
Akurat mój palił koło 10l/100km ale na prawie 200km starczyło 50zł.

Lubiłem go bo jest wysoki i ma dobry widok przedniej szyby.

Teraz w opcję wchodzi Mazda 323f, albo Nissan Almera bo są... nieawaryjne? i bardzo ładne jak na mój gust. Plusem jest bagaznik Mazdy, taki krótki kombi.

Co myslisz? Mam do sprzednia Thermomix za 3500zł jakbyś chciał kupić to pisz :mrgreen:
pepepe
Początkujący

15 Cze 2012, 17:30

hyyym a co zrobiłeś z tym poprzednim? o którym kiedyś pisaliśmy??
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...

15 Cze 2012, 17:39

Sprzedany za 5tyś. Jeden gar nie działał, ale kupiec już wymienił świece i jest różnica.
Co ponad 1.5 tygodnia trzeba kupić za 20zł olej! Wiec albo uszczelnienie z powodu 3x prawie przegrzania silnika, albo nowy silnik bo już tyle pali oleju.. Jak myslicie?

LPG
- skrzynia biegów (przed moim zakupem),
- dwie półośki,
- nowe wtryskiwacze LPG,
- nowe klocki hamulcowe,
- z powodu pęknięcia jednego drążka skrętnego (150zł), wymieniłem całe tylne zawieszenie za 700zł - 3 mechaników tak zaproponowało, więc myślę, że zrobiłem dobrze (widać było nawet czcionkę na tulejach, więc jest prawie nowe),
- nowa chłodnica

Do 30.10.12r ważne OC, do 30.03.13r ważny przegląd

Czy opłacało się za tyle, skoro w pazdzierniku kupilem go za 6tyś?
pepepe
Początkujący

15 Cze 2012, 18:41

Jak pali olej to albo remont kapitalny albo wymiana silnika.
Barol
Awatar użytkownika

15 Cze 2012, 20:20

Barol a Ty chciałeś mi zaproponować coś w związku z zakupem auta?

PS. Czyli dobrze, że go sprzedałem za tyle złotych? Mimo wkładu w niego pieniędzy? Wkładu raczej się nie policzy, bo nie ma on znaczenia przy ogólnej cenie.
A ile kosztuje ten kapitalny remont? Jeden mechanik wsiadł, przejechał się 4 km i powiedział ze 2 tysiace :)

Auto nie stało ani dnia na allegro gdzie koszty wystawienia aukcji (chyba max 14dni) wynoszą 25zł (a często stoi miesiącami), wystarczyło, że pojechałem całkiem przypadkowo do sadu na zrywanie czereśni i zapytałem właścicielkę...

Oprócz tego trzeba było wymienić poduszkę silnika; na benzynie jest słabszy oraz dziwnie go trzęsie, więc albo sonda, albo wtryskiwacz benzyny... Drga również bieg, więc może również poduszka skrzyni?

Do tego trzeba było dokupić łożyska i tarczę hamulcowe. W miejscach gdzie zakładałem lewarek podczas uszkodzenia zawieszenia tylnego - 3x pękały mi metalowe spawy! i samochód upadał.

Czy ktoś ma propozycje zastępcze? Co sądzicie o tamtym Kangoo? Czy ktoś może podać mi podobne oferty?

@Barol, auta nie wiem do czego potrzebuję. Myślę, że do pracy, której jeszcze nie mam. Rozumiesz, dojechać przyjechać. W miarę oszczędnie i bezawaryjnie.

Do lasu 4x4 go nie potrzebuje. W miescie rowniez nie mieszkam, tylko dojezdzałbym.
pepepe
Początkujący

16 Cze 2012, 00:01

a to bardzo lubujesz się w kangurkach czy po prostu wpadł ci w oko??
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010

16 Cze 2012, 07:02

Niewiem który to rocznik ale wydaje mi sie że dobry interes zrobiłeś :mrgreen:
remont silnika to w granicach 2-3tys.zł spokojnie.

Mówisz że podoba Ci sie Mazda no to ja bym sie nie zastanawiał tylko takiej szukał.
Niewiem czy jesteś z dolnegośląska ale może taka madzia [link do oferty na Allegro wygasł] a za reszte kasy wsadzić dobrą instalacje lpg.
Barol
Awatar użytkownika

16 Cze 2012, 07:44

ja mialem do tamtego roku u siebie w firmie kangoo 1.9D z 2000 roku ,poszlo na zyletki bo po 300tys przebiegu zaczela sie sypac skrzynia , pompa wspomagania , zawieszenie przod i belka ztylu, nie bylo sensu tego robic bo wyliczyli mi zanaprawe cos kolo 4tys a samochod byl wart niecale 5 :) sprzedalem w takim stanie ja byl za prawie 4 tys i spokoj , jedyne co w kangoo jest dobre to silniki nie do zajechania a reszta szkoda slow , do tego kilka razy w ciagu 6 lat uzytkowania pekla przednia szyba , za sztywne zawieszenie jak na pl drogi
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

16 Cze 2012, 10:34

Kangoo po prostu wpadł mi w oko, a że był to mój pierwszy samochód - to się do niego "przywiązałem".

Wróciłem z zagranicy i kupilem od "znajomego" jako żółtodziób.
Stał kilka miesięcy u niego, a on kupił sobie Diesla Kangoo II.
Musiałem wyczyścić go w środku, Cif'em umyłem rdzę, wytarłem brud między drzwiami i jakoś mi starczyło. Niby wystarczyło wyregulować LPG i gotowy. Nie wystarczyło wyregulować, bo była wina starych wtrysków - więc nowe wtryski LPG. W tym samym czasie stukała mi jedna z półosiek, jak się okazało wymieniłem dwie. Uciekała mi również woda z chłodnicy, więc 2x mi się nagrzał. Następnie, po kilku tygodniach siadła pompa chłodnicy i kolejny problem, holowanie, itp.
Potem w trasie mojej żonie wysiadła chłodnica (okazało się ze kable był zgnite) - kolejny koszt 8)
Cały czas dolewałem co 1.5tyg olej 1litr...
No i nie dawno drążek skrętny - koszt niby 150zł i wyciągniecie tulei 350zł x2, czyli ok 700zł.
Mechanik zaproponował mi ze szrotu za 650zł, no więc się zgodziłem... :mrgreen: :mrgreen:

Czy ktoś miał już takie problemy, przepraszam, haloo? Czy wygląda to komicznie na tle innych osób, czy może całkiem przyzwoicie? 8)

Co do Mazdy to celowałem bardziej w tą 2000r z racji wyglądu i większego bagażnika... tą która podałeś wygląda bardziej dla młodych gniewnych, a ja jestem 21 letnim spokojnym ekonomicznym kierowcą, który jeździ max 95km/h... :lol:
pepepe
Początkujący

16 Cze 2012, 14:08

No to tej Mazdy w tej kwocie nie kupisz albo można kupić to Kangoo,założyć jakieś alufelgi,ciemne szyby,rury z przodu i można śmigać :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

16 Cze 2012, 17:01

No własnie :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i do tego ładne alufelgi i auto jak sie patrzy :wink:
Od siebie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003