Prosze o podpowiedz

11 Kwi 2016, 15:40

Witam.
Założyłam podobny post na forum fiata ale mialam tylko jedna odpowiedz wiec celuje tu.

Jestem w trakcie poszukiwań autka dla siebie, w oko wpadł mi Fiat Doblo.
Patrząc na mój pułap cenowy to głównie z silnikiem 1.2 i gazem.
Chciała bym, żeby w przyszłości auto nie było drogie w utrzymaniu, nie paliło jak smok i było tanie w naprawie(tanie części).
Zależy mi na aucie 5-cio drzwiowym, bo będę w nim woziła niepełnosprawną mamę i w mniejszym aucie będzie nam nie wygodnie.
Auto będzie głównie służyło do jazdy po mieście, jednak będą się zdarzały dłuższe wycieczki w różne zakątki Polski.
Proszę o opinię na temat tego Fiata:)
Jetrel
Nowicjusz

Auto: Poszukuję:)

11 Kwi 2016, 15:53

Myślę, że to niezły wybór. Nie dalej jak w piątek rozmawiałem ze znajomym, który ma własnie takie auto. I chwali sobie, choć - jak sam mówi - nie jest wymagający, bo ten silnik 1.2 jest bardzo słaby. Jeśli jednak potrzebujesz przemieszczać się głównie po mieście, bez szaleństw, to jest to pojazd wart uwagi ze względu na niskie koszty eksploatacji.
Bob1897
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 16 01 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 140 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Kwi 2016, 16:16

Jaki budżet?
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Kwi 2016, 16:26

Dziękuję za odpowiedzi.
Budżet do 6000
Jetrel
Nowicjusz

Auto: Poszukuję:)

11 Kwi 2016, 18:14

W mojej poprzedniej firmie były trzy Dobla i z żadnym nie było problemów,codziennie robiły trasy nawet po 500km i zawsze wracały tyle że były to JTD-ki. 1.2 bym sobie odpuścił bo w trasie będzie katorga się tym poruszać.
Popatrz też na Renault Kangoo,szybciej znajdziesz w 5osobowej wersji niż Doblo.

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...