19 Lip 2015, 00:11
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc napisze 2 zdania o sobie i przede wszystkim o moim doświadczeniu motoryzacyjnym.
Mam 21 lat, motoryzacją zainteresowałem się odkąd zdałem prawo jazdy - 2,5 roku temu. Od tego czasu jeżdzę bardzo słabym samochodem jakim jest Vw Golf mk3 1.4 LPG 94rok i wreszcie przyszedł czas na zmianę auta.
Mimo, iż jestem młodym kierowcą to nie zależy mi na samochodach pokroju BMW 2,5, ponieważ biorę pod uwagę przede wszystkim koszty eksploatacji danego pojazdu. Nie jest priorytetem dla mnie również liczba koni. 100-125 km mi w zupełności wystarczy,
Głownie interesują mnie:
1. Opel Astra Coupe potocznie "Bertonka" 00-04, 1.8 (116, a najlepiej 125km)
2. Volkswagen Golf mk IV 98-2003 (silnik najlepiej 1.6 8V, ew. TDI 90km lub 110km) (nie biorę pod uwagę motorów z dwumasą, pompowtryskiwaczami)
3. Audi A3 I FL 01-03 (silniki jak wyżej) Wiem, że może być ciężko znaleźć do 11k dobrą A3, ale zawsze można się targować, ewentualnie jeszcze tysiąc bym dołożył
4. Seat Leon/Toledo 99-04, Silniki Jak Wyżej
5. Ewentualnie jakaś Honda Civic Vii Coupe lub 3d Hatchback 01-05.
6. Wasze propozycje, które rozważę. Jestem osobą ekscentryczną, chcę się wyróżniać na drodze.
Wszystkie samochody chciałbym, aby posiadały LPG. Niestety lubię też subtelny tuning (nie mylić z naklejkami, spoilerami, lampami Lexus Style itp)
Tuning dla mnie to wyłącznie fajne, duże felgi, przyciemnione szyby i ew. grill bez znaczka.
Zdaję sobie sprawę, że taki samochód mógł być katowany na wsi przez małolata, ale trudno.
Samochodu nie kupuję na gwałt, jak coś się trafi w woj. Mazowieckim to rozważę zakup. Będę tu również podsyłał jakieś aukcje z furami z netu.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy. Pozdrawiam i dziękuję.