Proszę o pomoc/doradztwo PILNE!!

27 Maj 2011, 17:39

Witam!! Nadal poszukuję jakiegoś auta dostawczego. Jak już wcześniej pisałem wybieram między:
-Mercedes Sprinter silnik 130KM lub 160KM(2.7CDI)
-Volkswagen LT 109KM lub któryś z silników 2.8TD
-Renault Master jest już w ostateczności. Niby dużo bdb opini, tańszy, młodszy, mniejsze koszta eksploatacji i nie rdzewieje, ale to Reanult :P Jakoś mnie do siebie nie przekonuje.
Chciałbym was się poradzić którego z tych 3, a w sumie 2 wybrać :P Niby LT i sprinter to prawie to samo.

Mam na oku fajnego Sprintera 2.7cdi z 2002r.(właścicielem był chinczyk, który miał chińską restauracje) z klimatyzacją, pompowany fotel, oryginalny przebieg potwierdzony przez Dekre 144tyś(chyba tego się nie podrabia).Auto bardzo zadbane w środku, na pace również( z zewnątrz autko troszkę stało i jest do polerki bedzie wtedy lśniło, z tyłu mam dwie małe rdzewki na dole na tylnych drzwiach, z przodu na podszybiu również 2malutki kropki.
Auto jest po kolizji. Ma wymieniony zderzak, gril, lampy z przodu, malowaną maskę błotnik prawy i drzwi. Jeszcze nie widziałem zdjęcia, które miał zrobione gdy był uszkodzony, ale właściciel twierdzi, że nie było to nic poważnego. Cena to 29tyś. może będzie 28,5tyś. Sam nie wiem co o tym myśleć. Niby mało pieniędzy, ale dużo :P Autko po kolizji, ale może to lepsze niż pordzewiałek. Silnik idealny mały przebieg. Zadbany w środku itd.
Co o tym myślicie? Brać czy szukać innego?
2.7cdi(c o tym silniku myślicie), przebieg klima, pompowany fotel i to jak jest zadbany to jest na + tylko nie wiem jak cena i czy bardzo się przejmować tym wypadkiem/kolizją?
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

27 Maj 2011, 21:26

zaproponuj 28k, ja bym wziol, bo z duzej firmy jak jest kilku kierowcow moze ladnie wygladac (sef czuwa) ale co oni wyrabiaja...
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

02 Cze 2011, 13:23

Skoro po kolizji nie ma sladu to chyba nie ma sie co przejmowac, chyba ze w miejscu naprawy z czasem moze sie rdzapojawic albo szpachla zacznie pekać jesli byla to powazniejsza naprawa. Musisz sie dokladnie zastanowic i sam zdecydowac.

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez AutoSol Sklep, 02 Cze 2011, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
AutoSol Sklep
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

02 Cze 2011, 20:49

Dobra Sprintera sobie odpuściłem :P
Teraz powiedźcie mi co sądzicie o Masterze i Movano.
Wybieram między nimi i Sprinterem.
Znaleźć ładnego Sprintera jest ciężko, a jak jest to duza kasa. Za ładnego z roku 2002-2004r. trzeba dać ok. 35tyś. a rdza i tak go będzie jadła
Movan i Master to chyba bracia. Za jedno z tych aut z roku 2004-2005 trzeba zapłacić ok. 30tyś., na pewno tak nie rdzewieje i jest młodszy.
I co teraz robić? Proszę o opinie, chodź i tak ja twierdzę, ze to wszystko zależy od egzemlarza. Jednemu się psuje, a drugi chwali :P
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu
    Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...