Proszę o pomoc mazda/audi/volvo

27 Sie 2009, 20:49

Witam,
mam serdeczną prośbę o pomoc, muszę w najbliższych dniach kupić autko, wybrałem już parę ale dalej jest mi bardzo trudno sie zdecydować. pomocy!!! :)
budżet 50.000 zł - max 55.000 zł
silnik 1,9 - 2,0 disel
rocznik 2006-2007

z tego co dotychczas wybrałem:
Audi A3 lub A4 (okazuje się że są w bardzo podobnych cenach...)
Volvo S40
Mazda 6

Gdzieś z tyłu głowy :) jest jeszcze Citroen C5, VW Passat i BMW 118 (ale ciężko się zmieścić w 50 tyś).

Będę baaaardzo wdzięczny za pomoc - dziękuję

Pozdrawiam
igla
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

27 Sie 2009, 21:32

Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie Audi A4. Dlaczego? Już piszę. Audi A3 jest o klasę niżej. Silniki te same, ale dużo mniej komfortowe zawieszenie identyczne jak w VW Golfie - fakt napewno tańsze w użytkowaniu, ale trudno, coś za coś. A poza tym wydać 50 tys. i jeździć kompaktem. Co do Volvo to jestem bardzo sceptyczny od kiedy zaczął grzebać w nim Ford. Mazda 6 to bardzo dobry samochód, ale diesle nie są zbyt udane(poczytaj fora). Dość awaryjne i drogie w eksploatacji. Kolejną bolączką są tylne nadkola na których w większości egzemplarzy pojawiają się ogniska korozji.
Za Audi A4 przemawiają:
-bardzo dobre zabezpieczenie antykorozyjne
-ekonomiczne silniki diesla
-bardzo wysoka jakość wykonania
mistrz27
Początkujący

27 Sie 2009, 22:12

:) dzięki
pewnie dlatego A4 jest najdroższe z tych wymienionych,
co do A3 myślę tak samo - trochę drogo jak na kompakt
trochę mnie zmartwiłeś mazdą - myślałem o silniku benzynowym ale spalanie...
jak masz jakieś namiary o opiniach nt. silników mazdy będę wdzieczny za podanie

pozdrawiam
igla
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

28 Sie 2009, 08:45

ja bym się jeszcze zastanowił na madzia:)
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...