Proszę o pomoc przy kupnie auta.

21 Sty 2009, 19:38

witajcie :D potrzebuje pomocy w tym tygodniu chcem kupic auto i nie moge sie zdecydowac licze na wasza pomoc :) zastanawiam sie nad [link do oferty na Allegro wygasł]
albo
[link do oferty na Allegro wygasł]
albo
[link do oferty na Allegro wygasł]
zaznaczam ze nie musi to być pegeot może polecicie cos innego( tylko nie kombi) samochodem bede wozic dzieci do szkoly pozdrawiam natalia
natalia2424
Nowicjusz

Miejscowość: darłowo

21 Sty 2009, 20:17

jakim budzetem operujesz?
ale widzie, ze gdzies do 15k
ja bym polecił astre II i focusa, moze nawet diesla trafisz :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

22 Sty 2009, 00:34

Ja bym polecil to:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lukatoni
Nowicjusz

22 Sty 2009, 08:08

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał kol.Pawlo.Nie ma co kombinowac z "wynalazkami" albo z "egzotyką".Astra II ewentualnie Focus.
Lepiej zwykły,sztampowy i typowy pojazd niż ...kłopoty z rzeczami które nie powinny się popsuc a się popsuły...i wtedy kasa,kasa,kasa!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Sty 2009, 23:04

Odradzam Peugeota 206 !! Sam takim obecnie jeżdżę i wiem coś o tym... non stop awarie, uciążliwy immobiliser, często te samochody z drugiej ręki mają usterki, które zostały ukryte :( Ja ostatnio znalazłem w przepustnicy 4.5cm x 5cm kawałek plastiku, który zablokował mi przepustnicę na około 5000 obrotów (w samochodzie mam 6000 max). Seryjne radio już mi nie działa, szwankują spryskiwacze, często nie wchodzi wsteczny bieg . Mam auto z 2001 roku :?
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

22 Sty 2009, 23:25

Może Golf IV? ZA 14-15 tysięcy powinno się kupić niebitego w benzynie. A jak wolisz nowsze to popieram-opel astra II. Może jeszcze być Honda Civic, lub mitschubishi carisma jak wolisz japońskie.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zapinać pasy dziecku w foteliku samochodowym?
    Wszystkie foteliki mają chronić nasze pociechy, jednak żeby tak się stało trzeba zadbać w pierwszej kolejności o prawidłowe zamontowanie fotelika w samochodzie. Jak to zrobić prawidłowo dowiemy się z porady: Jak zamontować ...

23 Sty 2009, 18:58

Mitsubishi Carisma to będzie dobry wybór. Brat ma takiego już 11 lat, przebieg 250 tyś i autko super!
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

25 Sty 2009, 16:01

Jak ja bym miał 15 tys kupił bym bez wachania Astre II a nie jakieś wynalazki ale to już moje zdanie :)
Golf IV za 15 tys jeszcze w dobrym stanie ? chyba nie da rady :) na Golfa trza mieć z 20.000 :)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa