Proszę o pomoc

06 Lip 2017, 21:18

Witam,
Poszukuję używanego autka dla siebie. Niestety w domu nikt nie ma auta, więc nie mam kogo się poradzić, nie mam konkretnych typów:)
Budzet jaki chciała bym przeznaczyć na samochód tomax 8000, ale chciała bym zmieścić się w 6500 z opłatami. Wolała bym, żeby auto na starcie nie wymagało jakiś większych napraw.
Czego oczekuję od auta?
Wiadomo, wszystkiego co najlepsze;) Chciała bym, żeby w przyszłości auto nie było drogie w utrzymaniu, nie paliło jak smok i było tanie w naprawie(tanie części). Zależy mi na aucie 5-cio drzwiowym, bo będę w nim woziła niepełnosprawną mamę i w mniejszym aucie będzie nam nie wygodnie. Nie poradzę sobie jednak również z autem kolosem. Co do typu paliwa sama nie wiem, prawdę powiedziawszy nie wiem co lepsze. Zastanawiam się między benzyną a benzyną+LPG. Auto będzie głównie służyło do jazdy po mieście, jednak będą się zdarzały dłuższe wycieczki w różne zakątki Polski. Jako że jestem kobietą i lubie to co ładne, dobrze by było żeby w dodatku nie brzydko wyglądało.

Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
RedHairMoira
Obserwowany

Prawo jazdy: 1- 0- 0
Auto: Nie mam

06 Lip 2017, 21:26

Stawiam na Ford Focus MK1 1.6 lub Punto II 1.2 może być także skoda Octavia 1.6 MPI
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Lip 2017, 21:28

Z mniejszych: Clio, Punto, 206, Saxo, Corsa, Ibiza, Polo
Z większych: Megane, Astra, Focus, Golf, A3
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

06 Lip 2017, 21:43

RedHairMoira napisał(a):Zależy mi na aucie 5-cio drzwiowym, bo będę w nim woziła niepełnosprawną mamę
w takiej sytuacji jednak bym nie stawiał na "ogryzki"
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Lip 2017, 21:47

Jak odsunie fotel to spokojnie usiądzie, a z tyłu drzwi będą na zakupy i tym podobne. Wszystko zależy od tego w jak dużym aucie sobie poradzi, wtedy wybierzemy jakiś segment.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...
    Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...