Prosze o pomoc

11 Lut 2011, 02:35

witam wszystkich ...jak wszyscy wiedza od jakiegos czasu szukam nowego samochodu...i wlasnie co bym sie kogos nie pytal to zawsze slysze zeby tego nie kupowac bo to czy tamto i tak naprawde zglupialem od tego wszystkiego i nie wiem co ja mam kupic....i tu pytanie do was...co wy byscie mi drodzy koledzy doradzili....ogolny zarys tego co by mnie interesowalo jakis tam mam ale prosze o konkretne przyklady(model, pojemnosc i czemu wlasnie ten a nie inny)...auto ktore mnie interesuje powinno byc (klasy kompakt-hatchback ewentualnie jakis liftback z silnikiem diesla rocznik od 2003 w gore i kwota do max. 27 tys zl)...z gory dziekuje i pozdrawiam...
tot
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

11 Lut 2011, 09:53

Ja polecam Focusa 1,8 TDCI. Auto dość wygodne, silnik ma już wystarczającą moc do normalnej jazdy i super prowadzenie. Ewentualnie może Alfa 147. Jeden z lepszych silników diesla, piękny design, rewelacyjne prowadzenie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

11 Lut 2011, 11:36

Audi A3 1.9tdi tylko pewnie będzie starsze niż 2003,Leon z tym samym silnikiem,ewentualnie Bmw e46 ale w tym wypadku silnik benzynowy... Auta są troche archaiczne już ale reprezentują wyższy poziom niż nowsze francuzy naszpikowane elektroniką
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

11 Lut 2011, 19:21

fajno ale mowi sie duzo ze silniki tdci najczulsze na paliwo nawet te ze stacji...wiec nie wiem co myslec...slyszeliscie podobne opinie??
tot
Nowicjusz

11 Lut 2011, 19:34

A co powiedział buś na Fiata Stilo 1.9 Multijet 120km Np. takie jak :arrow: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

11 Lut 2011, 19:42

Polecam Toyote Corolle:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli chodzi o silniki TDCi- użytkuję od roku jednostkę 2.0 TDCi i nie widzę żadnych wad. Tankuję z reguły na Lotosie :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...

11 Lut 2011, 21:19

wiec widac ze tdci to kolejny mit z awaryjnoscia??a jaki silniczek lepszy do tej toyoty 2.0 czy 1.4?
tot
Nowicjusz