Proszę o Pomoc w doborze instalacji gazowej

11 Sty 2015, 00:00

Kupiłem samochód Citroen C3 silniki 1.6 rocznik 2004 , prosze o pomoc w doborze instalacji gazowej .
Belinio
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 06 2010
Auto: Citroen C3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

12 Sty 2015, 14:59

Sekwencja Staga albo BRC.I będzie wszystko dobrze.Na ten silniczek spalanie będzie niskie.Koszt takiej instalacji zależy od warsztatu ale trzeba liczyć minimum 2000zł.Musisz poszukać w internecie.
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

14 Sty 2015, 20:30

Możesz wziąć też pod uwagę Zenita pro z wtryskiwaczami hana/hercules, moje autko na tym śmiga i jest dobrze.
Czesiek85
Nowicjusz

Auto: Opel Astra

14 Sty 2015, 22:55

Uważam że bardzo dobrym wyborem jest instalacja Lovato Smart , ostatnio coraz bardziej popularna i stosowana , do tego jest gwarancja . Nie powinno być problemu z niczym . Proponuje oddać w dobre ręce samochód żeby mieć spokój na lata . Autoryzowany serwis !
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

15 Sty 2015, 01:02

Zainwestuj w lepsze podzespoły - jak to się mówi na gazie lpg trzeba oszczędzać po założeniu instalacji, a nie przed. Pamiętaj, że bardzo ważne są precyzyjne wtryskiwacze - ograniczają zużycie paliwa i ogólnie wpływają na zachowanie mocy pierwotnej samochodu. Doradztwo internetowe jest dobre, ale trzeba znaleźć dobry warsztat ekspercki gdzie specjaliści dopasują ci instalacje konkretnie pod kątem twojego samochodu,
Karelex
Nowicjusz

Auto: Citroen Xara

15 Sty 2015, 08:28

a czy jesteś w stanie polecić jakieś konkretne podzespoły? wiem, że najlepsze, to te produkcji włoskiej. a jeżeli chodzi o elektronikę, to co możesz powiedzieć? z wyższej półki znam ag centrum, trochę niżej stag i lpg tech...
pomagas
Nowicjusz

Auto: octavia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
    To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...

15 Sty 2015, 11:44

Sterownik Stag 300plus (ewentualnie tańszy Stag 4 Eco), wtyskiwacze Hana 2000 (ewentualnie takiej samej jakości polskie podróby Baracuda ale tańsze) ,reduktor Zavoli. Reszta to dodatki bez większego znaczenia na pracę instalacji. Taki zestaw w 100% sprawdzi się w twoim aucie i będzie bezawaryjny pod warunkiem prawidłowego montażu.
Koszt na Stagu 3000 i hana to ok.2600,a na stagu 4 Eco i Baracudach 2100. Spokojnie można iść w ten tańszy wariant. jak jesteś z Wielkopolski ,to na priv mogę podpowiedzieć ,gdzie zamontować bez stresu.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

20 Sty 2015, 11:15

ile koni ma silnik
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

28 Sty 2015, 15:33

Podzespoły produkcji włoskiej w cale nie są najlepsze. Polskie marki są w stanie zaoferować produkty wysokiej klasy.
Zenity, Stagi, LPG-T też mają zróżnicowane sterowniki jedne to wyższe modele, drugie niższe. Ja mam Zenit Pro i uważam, że to jest dobry wybór z mojej strony. Bardzo ważne, jak nie ważniejsze, są wtryski odpowiednio dobrane do mocy silnika. Napisz ile koni ma twój. No i też trzeba znać fachowac z serwisu.
Karelex
Nowicjusz

Auto: Citroen Xara

21 Cze 2015, 19:46

Karelex napisał(a):Podzespoły produkcji włoskiej w cale nie są najlepsze. Polskie marki są w stanie zaoferować produkty wysokiej klasy.
Zenity, Stagi, LPG-T też mają zróżnicowane sterowniki jedne to wyższe modele, drugie niższe. Ja mam Zenit Pro i uważam, że to jest dobry wybór z mojej strony. Bardzo ważne, jak nie ważniejsze, są wtryski odpowiednio dobrane do mocy silnika. Napisz ile koni ma twój. No i też trzeba znać fachowac z serwisu.

Niestety doszukałem się tego postu. I z całą swą przykrością muszę poprosić abyś okazał mi dowód na poparcie swej tezy. Piszesz o włoskich zapominając o jednej firmie która jest ( według mnie ) liderem na rynku, PRINS. Nie ma się co łudzić, Włoska czy Polska. Przy prinsie nie ma to żadnego znaczenia. Wtryski są ważne, pomimo tego znowu zapominasz minimum o sterowniku i reduktorze. Co ci po drogich wtryskach skoro wszystko inne leży ?
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

22 Cze 2015, 04:24

Ja za to będę bronił rodzimej produkcji. Np Stag teraz oferuje fajny sterownik Q BOX (5 lat gwarancji) jest on lepszy niż starsze 300plus czy 4-ECO. Z wtryskiwaczy polecić można teraz Dragony.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

25 Cze 2015, 22:09

Daleko nam Polakom do produktów włoskich marek typu Landi Renzo Lovato itd , niestety trwałość naszych części nie jest zbyt dobra jeszcze przy jakości naszego gazu który nie spełnia żadnych norm nasze produkty wypadają dość kiepsko przy innych wiadomo cena ale czy warto kosztem spokojnej głowy .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

10 Lip 2015, 13:18

Oby teraz dzięki nowemu modelowi stał się konkurencją.
Dla firm sprowadzalnych, byłby wtedy bardziej konkurencyjny i rozchwytywany. Miejmy nadzieję, że kiedyś dorówna technologicznie największym markom. Niestety na razie, to średnia półka.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008