Proszę o pomoc w wyborze auta

27 Paź 2017, 15:50

Witam wszystkich serdecznie,

Zwracam się do osób znających się na autach o pomoc w wyborze. W pracy mam opcję wybrania auta służbowego, ale nie mam pojęcia co wybrać. W sumie najważniejsze jest dla mnie żeby było maksymalnie bezpieczne, bo dosyć często jeżdżę z dziećmi. Do wyboru mam następujące modele:
Opel Astra V ST Dynamic B16DTH MT6 136 KM
Hyundai i30 Diesel 1.6 136KM 6 bieg M/T 2 WD Style2017
Renault Megane Grandtour Intens dCi 110
Kia cree'd kombi 1.6 CRDi 6MT 136KM
Toyota Auris Touring Sports 1.4D-D 90KM 6M/T

Bardzo proszę o pomoc, bo zupełnie nie wiem jaką podjąć decyzję. Kolor będą miały ten sam, a na reszcie się nie znam :)

pozdrawiam
maxikoza
Obserwowany

Auto: Skoda Rapid

27 Paź 2017, 16:39

Bierzesz nowe auto, do tego służbowe - jeździsz po salonach,przymierzasz się, oglądasz - ostatecznie bierzesz to auto, które najbardziej Ci się spodoba..
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Paź 2017, 09:55

Dokładnie, bierz co Ci się najbardziej podoba.
Ja osobiście brałbym Astrę lub i30 z uwagi na najmocniejsze silniki oraz że są to nowe konstrukcje.
Megane też ciekawy.
Cee'd niedługo będzie mieć następce. Auris słaby silnik i wg mnie nie warto.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Paź 2017, 20:11

Jak mówią koledzy wyżej:

Pójdź do salonu i poproś o jazdę testową modelem, który Ci oferują. Wtedy będziesz mogła na własnej skórze doświadczyć, które auto najlepiej spełnia Twoje oczekiwania i w którym czujesz się najlepiej.

To jak z kupnem nowego auta. Na samym początku musisz poznać szeroką ofertę i dopiero potem wybrać to, co najlepiej spełnia oczekiwania.

Więc mając wolny weekend poświęć trochę czasu na wycieczkę po pobliskich salonach, poumawiaj się na jazdy próbne i wtedy się decyduj. :)
JMarcin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 10 2015
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...