Proszę o pomoc w wycenie Fiata 125 z Włoch

21 Lut 2013, 21:20

Witam, moja prababcia chce oddac mi swojego Fiata 125, 1 wlasciciel, od nowosci garazowany i solidnie onserwowany, auto stoi od 17 lat.. jest odpalane co miesiac, oraz jezdzone ok. 2 razy w roku zeby (nie zasniedzialo) ok. 20km. Dokladnie nie wiem ktory to rok, mysle ze auto ma ok. 30lat lub wiecej. Napewno ma nie duzy przebieg bo swietej pamieci pra dziadek jezdzil nim tylko w niedziele. Fiat jest na wszystkich oryginalnych czesciach wloskich (poniewaz pochodzi z produkcji wloskiej) nawet lakier itp. oprocz akumulatora, zotal wymieniony rok temu na nowy, samochod jest w 100% sprawny przeszedl bez problemowo przeglad. Jest koloru białego. Nie mam pojecia za ile mogl bym go sprzedac, poniewaz na allegro ceny dochodza nawet do 22 tys. Licze na szczera i profesjonalna pomoc.
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam

23 Lut 2013, 16:20

Po pierwsze co to znaczy włoski?
To oryginalny FIAT 125 czyli to:
Zdjęcie
czy polski :
Zdjęcie
Bo to dwa tak naprawdę inne samochody, inna jest też ich wartość.
Nikt nawet po tak wnikliwym opisie nie stwierdzi poza domniemaniem oryginalności części, w jakim stanie jest samochód a co za tym idzie jego wartość.
Przykre jest tylko to, że już oczami wyobraźni widzisz te 22 tysiące pewnie na Pastucha B5 zamiast cieszyć się że ktoś bliski chce Ci podarować coś o co tak długo (pewnie dużo więcej niż Ty w ogóle masz lat) dbał, a jedyną myślą jaka zaprząta Twoją głowę jest ile na tym zarobię. Ale cóż takie czasy...
Oby trafił do lepszego właściciela.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

24 Lut 2013, 17:55

No nie ukrawam ze bede chcial go sprzedac.. bo nawet nie mam gdzie go trzymac.. a prababcia nie jest zwiazana z tym samochodem wiec nie bedzie szkoda... Ale to napewno ten model co na 2 zdjeciu bo jest wrecz identyczny, nawet kolor. To ile mozna za takiego wziasc?
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam

05 Kwi 2013, 02:13

Jeżeli jest w bardzo dobrym stanie to sporo. Ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze ten krok przemyślał, bo wartość będzie wzrastała z każdym rokiem, a z drugiej strony naprawdę żal pozbywać się takiego okazu.
Pablo232
Nowicjusz

Auto: volvo, man, lexus

02 Maj 2013, 12:49

Pablo232 masz rację. Szkoda pozbyć się tak dobrego egzemplarza :) Przemyśl chłopie to wszystko na spokojnie bo pieniądze to nie wszystko :) Teraz weźmiesz za niego ponad 20 tyś i pozbędziesz się go... a nie lepiej każdego dnia wstawać i podziwiać piękno tego samochodu? :) Ja bym z chęcią przyjął takie auto od swojej babci i jeździłbym na zloty, pokazy ach :) Coś pięknego!
Stworek
Początkujący

Miejscowość: Mława
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót do przyszłości - Audi museum mobile
    Trzynaście pojazdów studyjnych i prototypów oraz trzy motocykle wyznaczające historię AUDI AG, znalazło się na nowej wystawie w Audi museum mobile w Ingolstadt. Zgodnie z tytułem wystawy "Powrót do przyszłości", ...