Prosze o poradę auto do ok. 8000 tys. zł

Jakie auto lepsze ?

VW Passat B5
1
14%
Audi A4 TDI
0
Brak głosów
BMW 318 TDS Touring
2
29%
żadne z wyżej wymienionych
4
57%
Razem głosów : 7

08 Maj 2011, 17:24

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o poradę.

jestem użytkownikiem leciwego Golfa III 1.9 D ale ten powoli już się sypie i muszę myśleć o innym samochodzie.

Auto które szukam powinno:
- być tanie w eksploatacji
- tanie części
- mała awaryjność
- rocznik >1997
- musi być klima (ze względu na rodzaj pracy)
- cena ok. 8000 max 9000 tys.
- preferuje niemieckie auta

Szukam jakiegoś większego auta, najlepiej kombi. Różni fachowcy różnie mi doradzają: VW Passat B5 TDI, Audi A4 TDI, BMW 318 TDS Touring.

Nie wiem czy przy obecnych cenach paliw bardziej opłaca mi się diesel czy może benzyna lub benzyna+lpg. Proszę o opinię nt. w/w przeze mnie aut i ew. porady i przedstawienie swoich propozycji.

Z góry dzięki za wpisy i pomoc. Pozdrawiam
dobrytata
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

08 Maj 2011, 17:46

Passata B5, z rocznika 97 lub młodszy za 8-9 tys zł? w cuda nie wierz! :shock:
Za 8-9 tys zł powyżej rocznika 97, to szukaj coś pokroju Fiata Marea, Opla Vectry , Forda Mondeo, a nie bmki, vw i audice.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

08 Maj 2011, 18:02

Jak wyżej,chociaż BMW E36 w dieslu znajdzie w tej kwocie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2011, 19:21

No pewnie że znajdzie, a ile ma kosztowac auto z przebiegiem kilkuset tys km. Mozna znaleźć coś za ta kasę, oczywiście licznik kręcony na około 200 tys a że w praktyce grubo pół miliona ale co tam przeciez nie widac tego naliczniku.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...
    Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...