Prosze o porade przy kupnie Lancera

05 Lip 2017, 12:14

Witam,

Wymarzyl mi sie lancer w hatchbacku kolor niebieski.
Wiem wiem fanaberie ale to auto w tym kolorze nabiera calkowiecie innego charakteru. Ofert 3 na krzyz wiec ciezko cos wybrac ale znalazlem cos takiego :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z ceny udalo mi sie troche juz zejsc ale pytanie do Was jak widac na zdjeciach przy tylnych nadkolach lakier jest bialy. Według sprzedawcy jest to wina za duzych kol, ktore zalozyl poprzedni wlasciciel i podczas jazdy piasek poprostu wypiaskowal lakier.
Czy bac sie takiej "usterki'' ?

pozdrawiam,
pusikiller
Obserwowany

Auto: Mazda 626
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2017, 14:37

Znamy komis.
Dziwne jest to że wypiaskowanie jest od zewnętrznej strony nadkola a nie od wewnętrznej.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

05 Lip 2017, 14:57

Nie wiem jak to interpretować. "Znamy" w sensie pozytywnym czy negatywnym ?
Co do lakieru no nie wiem ja to rozumiem ,ze za szerokie opony były i z przednich leciało na tył. Historia hmm no sam nie wiem na ile wiarygodna :roll:
pusikiller
Obserwowany

Auto: Mazda 626
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2017, 21:36

Nie widać nic niepokojącego ale ja do handlarzy zawsze mam wielki dystans. Zastanawiające jest jeszcze to dlaczego ktoś się natrudzil sprowadzając auto z Czech całkiem niedawno i co już mu się nie podoba i sprzedaję???? Nie wiem handlarz zawsze będzie śmierdział przekrętem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...