PROSZĘ O PORADĘ ZAKUP SAMOCHODU ALTEA - SCENIC RX4

15 Wrz 2008, 11:52

wrzucice parę mysli proszę - potrzebuję zmienić auto a potrzeby mam następujące: wysoka pozycja za kierownicą, diesel, oszczędny, dużo miejsca na fotelik z tyłu, bagażnik na wakacje 4 osoby, z racji stromego podjazdu do domu ok 100 m krętą drogą zastanawiam się nad 4x4. Jak nie 4x4 to altea jak 4x4 to scenic rx4. ktoś mnie wyprowadzi z ewentualnego błędu? kasa do 32-35tyś
cup
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:26

Poszukaj coś 4x4, byle nie scenic.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Wrz 2008, 16:50

POWAZNIE TAKA TRAGEDIA? znajomy próbuje mnie przeciągnąć na jakieś TDI ale w tych cenach to tylko golf i pasek w kombi. ale w żadnym z nich nie usiąde wysoko
cup
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:57

Używane audi a6 offroad, ew. jak musisz siedzieć wysoko to jakiś SUV.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Wrz 2008, 12:18

jak chcesz oszczędne auto to poważnie zastanów się nad tym czy naprawdę chcesz 4x4, altea to dość rozsądna propozycja, z 1.9 TDI - silnikiem, który powinien ci bardzo długo posłużyć.
mat1
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 14:30

Tym bardziej że ma volkswagenowski silnik
Woj3k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
    Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...

18 Wrz 2008, 08:04

Dzięki za mysli widzę że najlepszym rozwiązaniem była by altea 4x4 - wiem i ubolewam nad tym ale niestety fundusze nie puszczają :-( być może zimą jak spadnie śnieg pomoże mi to w wyborze, jak się okaże że na zimówkach nie dam rady - żeby nie bawić się w łańcuchy na sam podjazd będę musiał zejść niżej i siedzieć nisko czyli wbiję się w octavię albo golfa na cztery łapy.
cup
Nowicjusz

18 Wrz 2008, 11:18

cup napisał(a):Dzięki za mysli widzę że najlepszym rozwiązaniem była by altea 4x4 - wiem i ubolewam nad tym ale niestety fundusze nie puszczają :-( być może zimą jak spadnie śnieg pomoże mi to w wyborze, jak się okaże że na zimówkach nie dam rady - żeby nie bawić się w łańcuchy na sam podjazd będę musiał zejść niżej i siedzieć nisko czyli wbiję się w octavię albo golfa na cztery łapy.

W sumie golf 4motion to dobra myśl :wink:
Woj3k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa