Piszesz ,że kiepsko w Renault z ogrzewaniem
,ja mam clio 1.2 i chciałbym mieć w swym Mercedesie taki wygar gorąca zimą,długo widocznie nic nie robiłeś przy Megance i problemy się nawarstwiły(zaniedbania),pytasz o KIĘ Picanto?! Akurat dysponuję testem porównania KII z trojaczkami( czyli TOYOTĄ AYGO,PEUGEOT 107,CITROEN C1) autkami różniącymi się tylko zewnętrznie ale pod względem technicznym identyczne,FIATEM PANDĄ , VW LUPO ORAZ CHEVROLETEM SPARKIEM.Najlepiej wypadły trojaczki z FIATEM PANDĄ(5 na 6 gwiazdek) na drugim miejscu KIA i CHEVI(4.5 na 6 gw.),na ostatnim VW LUPO 4 gw.Najbardziej wszechstronny jest Fiat,najlepszy dostęp i najtańsze części(ja z opisu wybrałbym Fiata)Skupmy się jednak na KII ,silnik benz.r4/12V,poj.999ccm,spalanie:6.0/4.5/5.0 l 100 km.Jedną z największych zalet KII jest stosunek ceny do wyposażenia oraz niska awaryjność,przegrywa z FIATEM tylko mniejszym bagażnikiem.Powtarzające się usterki to problemy z wadliwym termostatem,wycieki z ukł.chłodzenia,oraz luzy w przekładni kierowniczej.Narzekać należy na dość ograniczony dostęp do zamienników,problemy z jakością wnętrza i dużawy apetyt na paliwo. FIAT PANDA okazuje się nie tylko moim faworytem(silnik 1.2/60KM) ale także oceniających te autka,jest się nad czym zastanowić