REKLAMA
Witam
kupiłem samochód na dorabianych w Polsce niemieckich tablicach, jako osoba zielone w temacie nie sprawdziłem tego i zrobiłem przegląd na te tablice.
Co teraz powinienem zrobić przy rejestracji auta?
z góry dzięki za odpowiedzi
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ja kiedyś zrobiłem na plastikowych z drukarni i tylko zwrócił mi uwagę że takich nie powinno być.MotoAlbercik napisał(a):A to diagnosta nie sprawdził tablic
na popularnym portalu aukcyjnym mozna kupic tablice z kazdego kraju ze wszystkimi oznaczeniami i niczym sie nie rozni od oryginałuMotoAlbercik napisał(a):od razu widać, czy tablice są ryginalne.....
Jezeli pojazd jest z zagranicy i wykonywany jest OBT przed I rej.w Polsce TR muszą byc zgodne z DR i nic więcej mnie nie obchodzi.W zadnym DZ.U itp nie ma nic na temat TR pojazdów sprowadzonych...MotoAlbercik napisał(a):A to diagnosta nie sprawdził tablic
TR rej.tego pojazdu są zgodne z DR z Niemiec... Jezeli tak todarekoooo napisał(a):jako osoba zielone w temacie nie sprawdziłem tego i zrobiłem przegląd na te tablice.
nie masz zadnego obowiązku tak robić.Zalatwic pozostałe dokumenty i azymut do WK....MotoAlbercik napisał(a):Wg mnie należałoby pojechać raz jeszcze do tego diagnosty i wyjaśnić sytuację
=Dowód Rejestracyjny pojazdu..darekoooo napisał(a):skrot DR?