Przegub wewnętrzny lewy zrywa

08 Sie 2018, 13:32

Witam, może tutaj ktoś pomoże, problem z przegubem wewnętrznym lewym otóż ciągle mi go zrywa. Ostatnio rok temu wymieniłem bo sie rozpad. Teraz znowu strzelił to wymieniłem ( aż pozrywało śruby z flanszy czy tego zabieraka przy skrzyni do którego się ten przegub dokręca i to tez wymieniłem) po miesiącu czasu od tej wymiany na prostej drodze kiedy auto zjeżdżało z hopki zwalniającej i przy dociśnięciu osi z przodu strzelił znowu o co tu chodzi. Dziś wymieniam oś z przegubami oryginalną używaną ale ( od czego się to bierze ), Seat Leon 1,6SR 2000r :cry:
variat86
Obserwowany

23 Sie 2018, 12:10

W pierwszej kolejności trzeba sprawdzić czy mechanizm różnicowy działa poprawnie i nie jest zblokowany np. na jedno koło. Podnieś przód do góry tak żeby można było kołami obracać swobodnie i sprawdź jak kręcisz tym kołem co zrywa przegub co się dzieje w tym czasie z drugim?

Na zapiętym biegu jak kręcisz jednym kołem do przodu to drugie powinno kręcić się w przeciwnym kierunku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...