Przekaźnik wycieraczek - gdzie on jest ?

28 Sty 2008, 09:38

Witam. Czy wie ktoś gdzie znajduje się przekaźnik wycieraczek w Seacie Arosa? Dokładnie chodzi mi o tylną wycieraczkę, ale zakładam, że jest jeden i ten sam przekaźnik do przednich i tylniej wycieraczki.
slledzik
Nowicjusz

• 29 Sty 2008, 13:42

Wszystko do sterowania wycieraczek znajduje się przy silniczku.Oprócz oczywiście włącznika i bezpiecznika.Może opisz co się dzieje?Może w ten sposób ci pomożemy?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Sty 2008, 13:47

Mój problem opisałem w innym poście. Tutaj jest do niego link: https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... highlight=

Ktoś mi podpowiedział, że może to być problem właśnie z przekaźnikiem, bo silniczek działa bez zarzutu.
    slledzik
    Nowicjusz

29 Sty 2008, 14:04

Jezeli jest takowy przekaźnik(ale ja jeszcze się o cos takiego nie zaczepiłem,ani w hurtowni nie ma czegoś takiego),to jest on przy silniczku.A opisany problem może polegac na włącznika jak ci pisali.Czy sprawdziłeś ten włącznik lub próbowałeś go pominąć?Problem może tez być w stykach sterowania silniczkiem,które tez są przy silniczku.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Sty 2008, 17:38

Przekaźniki od wycieraczek są przeważnie w puszce obok bezpiecznikow.Oddzielny do przedniej i tylnej wycieraczki.W nowszych autach zastosowano tzw body komputer ktory wszystkim steruje.Aby się dokładniej wypowiedzieć należy znaleźć schemat elektryczny od tego auta.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
      Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...