Przekładka frontu Nissan 200sx, na S13 Silvia [Sil80]

07 Lut 2018, 20:38

Witam,
Zrodził mi się pomysł nowy pomysł na weekendowe auto i świeży budżet, po sprzedaniu poprzedniego : p
Pomysł mianowicie wygląda następująco: Zakup Nissana 200sx/180sx/240sx i w montowanie frontu od Japońskiego S13 silvia... wychodzi z tego tzw Sil80
Wyjaśnienie w zdjęciach normalnie jest tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a ma być tak:
Zdjęcie

Ktoś orientuje się jak, bardzo skomplikowany jest ten zabieg?
W internecie idzię kupić gotowe zestawy blach do takiej przeróbki. OEM w granicach 2000$ dolarów, zamienniki około 600-900$

Pytaniem jest jaki jest poziom trudności dopasowania tego.
W archiwum OLX znalazłem taki projekt, ale auto było mocno zgruzowane do driftu i słabo wyglądało.
Proszę o pomoc : )
fooze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Szukam
Paliwo: Benzyna

07 Lut 2018, 21:18

Chłopie na palcach jednej ręki można policzyć ile forumowiczów w ogole na oczy widziało takie auta a Ty pytasz o przeróbki. Napewno jest to nakład kilkudziesięciu tysięcy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Lut 2018, 20:10

Przeszukałem zagraniczne fora i znalazłe info na
http://www.automotiveforums.com/t184436 ... sions.html

W jednym poście użytkownik wypowiada się, że firma była gotowa zrobić to w USA za 900$ więc chyba źle nie jest.
On ze swapem silnika i vslad zapłacił 5000$.
wiec chyba nie jest źle : )
fooze
Nowicjusz

09 Lut 2018, 21:54

Możesz zrobić spokojnie taką przeróbkę bo są to bliźniacze auta i nawet jak wyjdzie wizualna lipa czyli coś źle spasowane to wielkiego znaczenia nie ma.
Co do reszty to skąd taki pomysł pchać się w s13kę która jest jeżdżącym śmietnikiem nawet w dobrym stanie??? Podstawową bolączką tego auta jest rdza i badziewny silnik potem seryjny zawias, hebel są w kategorii odpadu.
Oczywiście teraz się odezwą obrońcy tego silnika (ca18) ale... zakończenie przygody żeby ten syf jeździł to jakieś 50k razem z włożeniem sr od s14 i podszlifowaniem rdzy więc nie wiem czy się opłaca.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Lut 2018, 13:08

Bo jest ładne? : )
Nikt chyba nie kupuje 30 letniego, samochodu, żeby nim jeździć 3000km miesięcznie.
Pełen plan w skrócie to kupić bazę w stanie jak najbliżej oryginału, jakieś 4500-5000€ bym chciał za to dać, zrobić tą przekładke, wszystko wypiaskować i polakierować od nowa, zabezpieczyć przed rdzą...
Jak co weekend, czy 2 przewiezie mnie te 100km to będzie dobrze.
Wiesz szybki. Drugi pomysłem, jeszcze jest RX-7 FC, nic nie trzeba robić, a samochód sam w sobie oryginalny : )
fooze
Nowicjusz

11 Lut 2018, 14:53

No to spoko jak wyznacznikiem jest wygląd to nie dyskutuje...ja mam inne podejście do motoryzacji ale jest to sprawa indywidualna :mrgreen:
Rx7fc hmm też mi się nie podoba... :ok:
Ps
Z dziadków podoba mi się celina5 a wersja Cs wygląda w serii, zapitala i jest kozakiem.. :)
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

11 Lut 2018, 16:02

Na codzień mam najszybsze auto na drogach, czyli firmową Skodę 1.2 ;)
Chciałem coś sportowego/coupe z przełomu lat, a średnio mi się widza wysuwane reflektory stąd pomysl na sil80.
Był jeszcze w planach SC300, ale teraz miałem starego Lexa, więc coś z innej stajni dla odmiany.
W kazdym razie dzięki z odp temat chyba już do zamkniecia będzie : )
fooze
Nowicjusz

11 Lut 2018, 17:05

Sc300 3x tak. Bije na głowe s13 i madzie :ok:
szybki
Moderator - Tuning

11 Lut 2018, 19:09

Widzę, że promujesz Toyote :D, Supra 3 gen też spoko, ale właśnie te wysuwane światła, i tapicerka kojarzy mi się ze starymi fotelami mojej babci.
fooze
Nowicjusz

11 Lut 2018, 22:05

Ja pozostaje przy sc300 :ok: Su mk3 fe :)
szybki
Moderator - Tuning