Przekładka kierownicy (nissan navara) okolice szczecina

13 Lut 2010, 20:51

Witam posiadam nissana navare z 2005 roku sprowadzoną z anglii. Wiadomo kierownica po prawej stronie (niezadobrze sie jeżdzi :) ) Interesuje mnie jaki koszt i gdzie by sie tego podjeli. Prosiłbym o jakieś info na ten temat !!!
_papaj_
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

13 Lut 2010, 20:57

Z angolami dałbym sobie spokój :idea: W naszym kraju jest dość aut normalnych których nie trzeba przerabiać. Więc po co taszczyć z zielonych wysp?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

13 Lut 2010, 21:02

krikus napisał(a):Z angolami dałbym sobie spokój :idea: W naszym kraju jest dość aut normalnych których nie trzeba przerabiać. Więc po co taszczyć z zielonych wysp?

A wiesz jakie są ceny anglików :mrgreen: Z przeróbką wyjdę taniej niż ten samochód jest warty w Polsce :mrgreen:

A koszt granice 4 - 5 tyś :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

13 Lut 2010, 21:03

Ja ja poprostu dostałem wiec nie musiałem za nia płacić. Ojciec ma tam firme i mi ja dał na urodziny.Wiec w polsce by mi sie przydała ta przekładka. Bo bym chetnie ja tu zarejestrował
_papaj_
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

13 Lut 2010, 21:08

To wszystko zależy od warsztatu ile ci powie :wink: A jeszcze jest tak opcja że możesz poszukać przekładki do Nissan na allegro i w tedy dajesz tylko z robociznę :mrgreen:
Kiedyś widziałem na allegro gościu sprzedawał właśnie takie komplety :lol:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Lut 2010, 21:47

samurajsj700 napisał(a):A wiesz jakie są ceny anglików :mrgreen: Z przeróbką wyjdę taniej niż ten samochód jest warty w Polsce :mrgreen:

A koszt granice 4 - 5 tyś :wink:
taaa te koszty to chyba z części ze szrotu :mrgreen:
dobra przekładka zgodna ze sztuką niestety musi i bedzie kosztować tyle że samochód będzie w cenie zbliżonej do ceny u nas.
przekładnie ma sens w sytuacji jak ma kolega, ale tak 7-9 tys trzeba sobie przeznaczyć na tą operację :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...

13 Lut 2010, 21:54

pocieszny napisał(a):taaa te koszty to chyba z części ze szrotu :mrgreen:

Nie koniecznie :mrgreen: Używki w dość dobrym stanie :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Lut 2010, 22:50

samurajsj700 napisał(a):
pocieszny napisał(a):taaa te koszty to chyba z części ze szrotu :mrgreen:

Nie koniecznie :mrgreen: Używki w dość dobrym stanie :wink:
według przepisów nie możesz założyć używanej przekładni kierowniczej ani drążków, a przekładke powinien zrobic zakład z uprawnieniami do zmian konstrukcyjnych pojazdów i wydać Ci FVAT na części i robicizne, na jej podstawie starasz się o przegląd
pocieszny
Forumowicz VIP

14 Lut 2010, 12:08

pocieszny napisał(a):według przepisów nie możesz założyć używanej przekładni kierowniczej ani drążków, a przekładke powinien zrobic zakład z uprawnieniami do zmian konstrukcyjnych pojazdów i wydać Ci FVAT na części i robicizne, na jej podstawie starasz się o przegląd

Wiesz to według przepisów :wink: :wink: :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Lut 2010, 12:28

samurajsj700 napisał(a):Wiesz to według przepisów :wink: :wink: :wink:
no dobra a co zrobisz na przykład za rok jak ci nikt przeglądu nie podbije? jak policja stwierdzi że dane w dowodzie nie zgadzają się ze stanem faktycznym i wyślą cie na stację diagnostyczną (nie do pana ziutka ale na "ich zaufaną") i będą stać przy diagnoście? a co zrobisz jak wydarzy się bambucza i twój ubezpieczyciel powie że nie wypłaci odszkodowania? albo nie daj Boże komuś się coś stanie auto pójdzie do badań i zapytają ok a gdzie pan ma dokumenty na tą "przekładkę"?
pocieszny
Forumowicz VIP

14 Lut 2010, 12:35

pocieszny napisał(a):no dobra a co zrobisz na przykład za rok jak ci nikt przeglądu nie podbije? jak policja stwierdzi że dane w dowodzie nie zgadzają się ze stanem faktycznym i wyślą cie na stację diagnostyczną (nie do pana ziutka ale na "ich zaufaną") i będą stać przy diagnoście? a co zrobisz jak wydarzy się bambucza i twój ubezpieczyciel powie że nie wypłaci odszkodowania? albo nie daj Boże komuś się coś stanie auto pójdzie do badań i zapytają ok a gdzie pan ma dokumenty na tą "przekładkę"?

pocieszny, Ty tak rozumujesz ze jak kupisz części taniej to że auto bedzie gorzej zrobione :?: :?: A powiedz mi dlaczego na allegro jest w cholerę przekładek z uszkodzonych samochodów :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Lut 2010, 13:29

nie, taniej nie zawsze znaczy gorzej, ale rzeczy wpływające na bezpieczeństwo moje i innych na drodze nie powinny być robione byle jak
przykład? przekładnie kierownicza od opla "prawie" taka sama jak we frelku a będzie chryja jak ktoś takim autem rozjedzie kogos na drodze bo mu gumeczki wypadły z mocowania :evil:
tak samo jest z innymi autami, przekładnia kierownicza, drążki, hamulce powinno się robić na nowych częściach a te niestety kosztują, (nie mówie żeby kupować w ASO zamienniki też są ok w większości) ale jak ktoś wkłada stare drążki kierownicze nawet bez regeneracji to mnie jasna krew zalewa, jak się sam zabijesz, ciul twoja sprawa ale jak zdejmiesz kogoś innego powinieneś iść siedzieć za morderstwo, bo doskonale zdajesz sobie sprawe z tego co zrobiłeś, używany kokpit OK używana piasta nawet ujdzie (jak nie ma luzów), ale części bezpośrednio wpływające na bezpieczeństwo powinny być nowe, zresztą ustawa o recyklingu jasno mówi którymi częściami nie wolno handlować, a to że się nikogo za to nie karze to już nieudolność wymiaru sprawiedliwości.
pocieszny
Forumowicz VIP

14 Lut 2010, 14:42

pocieszny napisał(a):nie, taniej nie zawsze znaczy gorzej, ale rzeczy wpływające na bezpieczeństwo moje i innych na drodze nie powinny być robione byle jak
przykład? przekładnie kierownicza od opla "prawie" taka sama jak we frelku a będzie chryja jak ktoś takim autem rozjedzie kogos na drodze bo mu gumeczki wypadły z mocowania :evil:
tak samo jest z innymi autami, przekładnia kierownicza, drążki, hamulce powinno się robić na nowych częściach a te niestety kosztują, (nie mówie żeby kupować w ASO zamienniki też są ok w większości) ale jak ktoś wkłada stare drążki kierownicze nawet bez regeneracji to mnie jasna krew zalewa, jak się sam zabijesz, ciul twoja sprawa ale jak zdejmiesz kogoś innego powinieneś iść siedzieć za morderstwo, bo doskonale zdajesz sobie sprawe z tego co zrobiłeś, używany kokpit OK używana piasta nawet ujdzie (jak nie ma luzów), ale części bezpośrednio wpływające na bezpieczeństwo powinny być nowe, zresztą ustawa o recyklingu jasno mówi którymi częściami nie wolno handlować, a to że się nikogo za to nie karze to już nieudolność wymiaru sprawiedliwości.

Tak zgadzam się :wink: Ale mi bardziej chodziło o samą przekładkę że jak kupisz te używane części i po zakładasz i jedziesz na kontrole techniczną to ci tak wszystko wykaże co jest to do wymiany a co może zostać :wink: Bo nie kiedy trafisz na takie egzemplarze samochodów np. że zawieszenie będzie igła :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika