Przelew z Anglii do Polski

29 Sie 2013, 13:05

Chciałbym przekazać trochę pieniędzy z Anglii do Polski. Czy koledzy mogą mi polecić sprawdzony i bezpieczny sposób na transfer pieniędzy? Zależy mi też na czasie...
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

30 Sie 2013, 08:23

Z mojej strony mogę powiedzieć że używałem moneybookers do płatności i problemów nie zauważyłem. Zerknąłem na tą stronę i widzę że mają również przelewy zagraniczne moneybookers.com/przelewy-zagraniczne/. Jeżeli nie jesteś pewien zawsze możesz wysłać mniejszą kwotę i sprawdzić całą procedurę.

Może jeszcze ktoś z użytkowników ma większe doświadczenie w takich przelewach i podpowie jeszcze jakieś sensowne rozwiązanie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Sie 2013, 12:26

Gdy ja pracowałem w Anglii (4 miesiące temu wróciłem, ale niedługo znowu jadę) to korzystałem z kantoronline.pl wpłacałem za pośrednictwem Clydesdale Bank (mam u nich konto), wymieniałem walutę po aktualnym kursie i wskazujesz nr konta bankowego w Polsce na który ma dotrzeć przelew. Nie pobierają prowizji a pieniądze są w Polsce w ciągu kilkunastu minut.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

01 Lis 2013, 19:37

Też szukałem rozwiązania w wakacje... W Transfer24.eu możesz z łatwością robić przelewy za pośrednictwem karty VISA. Opłata 0,95 GBP lub 2,25% wartości wysyłanej kwoty. Jest to zależne od wysokości GBP, które wysyłasz. Co do czasu to jak wysyłasz pieniądze do 11:00 czasu UK, to już po południu GBP przeliczone na ZŁ są już w Polsce.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lis 2013, 23:55

Ja kasę do Polski zawsze przelewam za pośrednictwem kantorów internetowych. W porównywarce kantorów online strefawalut.pl można łatwo zobaczyć, że ten sposób jest dużo bardziej opłacalny niż przelewy zagraniczne czy przekazy
wouclael
Nowicjusz

Auto: Fiesta mk6

24 Sty 2014, 14:57

Przeglądałem kilka ofert firm transferowych. Brałem pod uwagę kilka czynników, m.in. koszt i czas wysyłki. Czy takie rozwiązanie jest w ogóle bezpieczne?
Beliaal
Nowicjusz

Auto: VW Passat B5

21 Lut 2014, 15:06

Przeglądałem kilka ofert firm transferowych. Brałem pod uwagę kilka czynników, m.in. koszt i czas wysyłki. Czy takie rozwiązanie jest w ogóle bezpieczne?

Powiedz mi jak duże kwoty wysyłasz (mniej więcej) i jaki czas wysyłki Ciebie interesuje. Jak pisałem wcześniej moje rozwiązanie jest bardzo dobre w moim przypadku (wysyłam niskie kwoty i mam kasę w ten sam dzień w Polsce), a do tego płacę 0.95 GBP (najmniej na rynku). Bezpieczne, aczkolwiek zawsze trzeba uważać. Transfer24.eu posiada certyfikat KNF, więc tutaj możesz być spokojny. Jednakże nie każda firma jest pod nadzorem KNF.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika