Przelew z UK do PL - gdzie?

28 Lip 2014, 13:44

Mój brat chce przelać mi pieniądze z UK do PL (będzie to większa suma, około 20-25 tys zł). Jak zrobić to możliwie najtaniej i bezpiecznie - tutaj nie może być lipy...
Ważny tez jest kurs wymiany, ten w bankach jest lichy.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

28 Lip 2014, 16:26

Najlepsza opcja jaka przychodzi mi do głowy to przekaz przez EasySend korzystałem z nich kilka razy i mają dobrą ofertę. Niezależnie od ilości pieniędzy jaką przesyłasz z UK do Polski koszt to zawsze 9 zł (dochodzi w ciągu jednego dnia). Dla brata może mieć to znaczenie - obsługują także karty debetowe Visa, MasterCard itd.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

05 Lis 2014, 20:16

Dla mniejszych kwot do kilkudziesięciu funtów najlepiej transfer24.eu Przy takiej kwocie o której mówisz próbowałbym się dogadać co do kursu z england/easysend.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Cofanie samochodem - czy robisz to dobrze?
    Nieprawidłowe cofanie to częsta przyczyna wypadków powstających z winy kierujących, mimo że ten manewr wykonujemy stosunkowo rzadko. Na co należy zwracać uwagę podczas cofania samochodu? Znaczenie ma m.in. koncentracja ...