Dzień dobry, poszukuję jakiegoś dobrego elektronika samochodowego w okolicach Krakowa który będzie w stanie wymienić (zalogować) radio w Oplu Karl. Jest zamontowane radio fabryczne ale niestety nie ma obsługi telefonu. Kupiłem radio fabryczne z możliwością podpięcia telefonu ale trzeba go "zalogować " do istniejącego systemu. Z góry dziękuję za pomoc. Piotr
Pytałeś ile taka opcja kosztuje w serwisie? Przełożysz sam i podjedziesz zalogują ci radio i będzie po sprawie. Może się okazać że usługa nie jest droga, zawsze warto się dowiedzieć.
Do serwisu dzwoniłem w pierwszej kolejności. Niestety cena jaką powiedzieli za usługę zalogowania radia przekracza wielokrotnie jego wartość. Cena wynosi 370 zł i nie gwarantują że się uda, jeżeli nic by nie wyszło to 230 zł za podłączenie komputera. Dlatego szukam kogoś z odpowiednią wiedzą i oprogramowaniem. Piotr.
Na zdjęciu jest radio które chcę zamontować. Jest to radio fabryczne do Opla Karl z możliwością podłączenia przez bluetooth telefonu jak do zestawu głośnomówiącego. Zamontowane jest takie samo radio tylko bez możliwości podłączenia telefonu (na przycisku brakuje napisu PHONE).
Radio które kupiłem nie było drogie i dlatego dałem się skusić na takie rozwiązanie. Nie zdawałem sobie jednak sprawy, że będzie taki problem z zalogowaniem . Cena usługi w ASO jest na tyle duża że bardziej opłaca się kupić zestaw głośnomówiący który załatwi sprawę.
Radio które kupiłeś jest wylogowane z poprzedniego samochodu?
Generalnie powinien tu wystarczyć interfejs op-com którym powinno się udać wykonać takie logowanie. Możesz sobie kupić i sam sprawdzić lub poszukaj kogoś w okolicy kto już go ma i może pomoże.
Zobacz sobie jak to wygląda na tym filmiku bo zasada jest taka sama
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Najlepszy samochód dostawczy 2016 roku Konkurs przeprowadzili dziennikarze z czasopism branżowych i portali transportowych – VANekstra.pl, Ciężarówki, Polski Traker i Samochody Specjalne oraz 4Trucks.pl. Zespół jurorów na podstawie jazd ...
Czy udało się przełożyć radio. Albo znaleźć kogoś kto to zrobił? Mam dokładnie ten sam problem. Chciałem jeszcze dopytać czy dokładałeś mikrofon ? Jeśli tak to czy jest instalacja która pozawala wpiąć mikrofon?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.